(and whoever trusts in God, He is sufficient for him ... (65-3 ...
لطفا پیش از گذاشتن پیام، موضوعهای مرتبط و بخش ویکی رو ببینید. شرمنده، امكان پاسخگويى فورى به سوالها رو ندارم. پاسخ بسیاری سوالها درباره تحصیل در آمریکا رو در پیوست اولین پستم يا تاپيكهاى مرتبط نوشتم.
واکسن آبله مرغان تو ایران موجوده و بعضی از دکترها تو مطبشون میزنن...اسم واکسن آبله مرغان Varicella هست و دو دوز بین 19 تا آخر عمر بهتره تزریق بشه.
نکته اینه که این واکسن برای همه اندیکاسیون نداره و برای گروه خاصی داره من جمله: دیابتی ها، افرادی که در سیستم درمانی کار میکنند مثل پزشکان، افراد با نارسایی کلیوی، کبدی، بیماران نقص ایمنی و غیره. اگه مشکل خاصی هست مطرح کنید براتون چک میکنم.
نوع تست هم اینه:
VZ-G
VZ-M
که اگه شما بگید تیتر آنتی بادی آبله مرغان بهتون میگن دارن یا نه؟
حتی زونا هم واکسن داره Zoster Vaccine
این تست خوبیش اینه که دوستانی که نمیدونن آبله مرغان گرفتن یا نه، خیالشون راحت میشه.
من امروز چند جا زنگ زدم همشون داشتن.
مثلا آزمایشگاه مسعود، آزمایشگاه بیمارستان آتیه و حتی آزمایشگاههای معمولی مثل دکتر ظریفی هم دارن
هزینه اش هم حدود 30-40 تومنه.
عوارض مننژیت:
هر چه مدت زمانی که فرد دچار مننژیت بدون درمان بوده، بیشتر باشد، عوارض بیماری بیشتر خواهد بود. این عوارض دربرگیرنده :از دست دادن شنوایی، از دست دادن بینایی، اختلال گفتاری، اختلالات یادگیری و مشکلات رفتاری و گاهی حتی فلج اندامها میتواند باشد. از عوارض غیر عصبی این بیماری میتوان به اختلال کارکرد کلیهها و یا غدد فوق کلیوی اشاره کرد. غدد فوق کلیوی در پاسخ به شرایط استرس با تراوش هورمونهایی همانند کورتیزول، بدن را در رویارویی با این استرسها محافظت میکند. در بدترین شرایط نیز با نگرش به اینکه عفونت سیستم عصبی میتواند خیلی تند منتشر شود، و مایه مرگ او شود.
(الان دیگه فکر کنم بیایید تهران)
پیشگیری از مننژیت:
برخی از گونههای مننژیت مسری میباشد. شما میشود باکتری را از فرد بیمار در حالیکه وی با عطسه یا سرفه آنها را وارد هوا میکند دریافت کنید. همچنین بکارگیری سیگار، مسواک و وسایل تغذیه همانند قاشق، چنگال و ظرف خوراک فرد بیمار نیز میتواند مایه انتقال بیماری به دیگران شود. زندگی کردن و یا کار کردن با کسی که دچار به بیماری شدهاست هم میتواند مایه افزایش خطر ابتلا به بیماری شود.
کمیته ی مشاور در امور ایمن سازی ٬ وابسته به مراکز کنترل و پیشگیری بیماری ها پیشنهاد می کند که به تمام نوجوانانی که وارد دبیرستان می شوند و به دانشجویان سال اول دانشگاه ها که در خوابگاه زندگی می کنند واکسن کونژوگه ی مننگوکوکی تزریق می گردد. دانشجویان سال اول مقیم در خوابگاه های دانشجویی ٬ سه برابر بیشتر از مردم عادی و یا دانشجویانی که در خوابگاه زندگی نمی کنند با خطر مننژیت مننگوکوکی رو به رو هستند. اکثر ایالت ها در آمریکا ٬ آموزش در مورد مننژیت های مننگوکوکی و چگونگی دسترسی به واکسن آن را اجباری کرده اند تا خانواده ها بتوانند آگاهانه تصمیم بگیرند.
افرادی که در تماس نزدیک با بیمار دچار مننژیت مننگوکوکی بوده اند ٬ باید تحت درمان آنتی میکروبیال کموپروفیلاکتیک(antimicrobial chemoprophylaxis) با استفاده از داروهایی نظیر ریفامپین rifampin (ریفادین Rifadin) ٬ سیپروفلوکسازین هیدروکلراید ciprofloxacin hydrochloride (سیپرو Cipro) و نیز سفتریاکسون سدیم ceftriaxone sodium (روسفین Rocephin) قرار گیرند. درمان باید 24 ساعت پس از تماس فرد با بیمار آغاز شود. تاخیر در آغاز درمان ٬ میزان اثر بخشی درمان پروفیلاکسی(prophylaxis) را محدود می کند. برای فردی که با بیمار دچار عفونت مننگوکوکی(meningococcal infection) زندگی می کند باید علاوه بر درمان آنتی بیوتیکی کموپروفیلاکسی(antibiotic chemoprophylaxis) ٬ از واکسیناسیون به عنوان کمکی نیز استفاده کرد. باید کودکان و بزرگسالان در معرض خطر را به انجام واکسیناسیون ترغیب نمود تا از بروز مننژیت در نتیجه ی ارگانیسم های هموفیلوس آنفلونزا (H. influenzae) و استرپتوکوک پنومونی(S. pneumoniae) ٬ پیشگیری شود.[۳]
کسان میتوانند با دوری از ویروسهای عامل مننژیت ریسک ابتلای خود را پایین بیاورند. این ویروسها بیشتر ویروسهای مولد عفونتهای معدهای – رودهای میباشند، با رعایت بهداشت فردی میتوان تا اندازهای از خطر ابتلا به آنها را کاست.
برای کاهش ریسک ابتلا به لیستریا نیز به ویژه در زنان باردار رهنمود میشود که گوشت باید کاملاً پخته شود و بعد بکار گرفته شده قرار گیرد و همچنین از خوردن پنیری که از شیر غیر پاستوریزه درست شده باید دوری کرد.
رعایت موارد ساده بهداشتی و در بالای آن شستشوی دقیق دستها میتواند یکی از روشهای عالی برای نگهداری سلامتی انسانها باشد. به ویژه به کودکان باید شستن درست دستها را آموخت. هر دو سطح دست (پشت و کف دست) باید کاملاً با صابون آغشته شده و بعد با آب کاملاً شسته شود. شستشوی دست به ویژه پس از دستشویی، پس از دستکاری حیوانات اهلی و یا پس از حضور طولانی مدت در مکانهای شلوغ همگانی رهنمود میشود. همچنین باید با مصرف غذاهای تندرست که در بر گیرنده میوهها، سبزیهای تازه و غلات کامل میباشند و استراحت کافی و ورزش به سامان سیستم ایمنی بدن را تقویت کرد.
ایمن سازی : برخی از اقسام مننژیت باکتریایی را میتوان با واکسیناسیون پیشگیری کرد.
- واکسن هموفیلوس آنفولانزای نوع b :این واکسن که در برخی کشورها در برنامه واکسیناسیون اجباری آنها قرار دارد، از ابتلا به برخی از گونههای مننژیت که این باکتری عامل آن است جلوگیری میکند.
- واکسن کونژوکه پنوموکوکی (PCV 7) : این واکسن نیز در برخی از کشورها در برنامه ایمن سازی کودکان آنها قرار دارد و به کودکان زیر ۲ سال تزریق میشود. البته کودکان میان ۲ تا ۵ سال نیز که در خطر بالایی برای ابتلا به این باکتری باشند همانند مبتلایان به بیماریهایی قلبی مزمن، بیماریهای ریوی و یا برخی از گونههای سرطانها نیز، کاندید دریافت این واکسن میباشند.
- واکسن پلی ساکاریدی پنوموکوک (PPV) : این واکسن برخلاف واکسن پیشین که به کودکان تزریق میشد، به بزرگسالان تزریق میشود. این واکسن برای تمام کسان بالای ۶۵ سال و همچنین بزرگسالان جوانتر و کودکان دچار به نقص سیستم ایمنی و یا بیماریهای مزمن همانند دیابت، کم خونی داسی شکل و بیماریهای قلبی نیز رهنمود میشود.
- واکسن کونژوگه مننوگوکوک: در خرداد ماه سال ۱۳۸۴ این واکسن پروانه بهره گیری برای گروههای زیر را دریافت کرد : کودکان ۱۲-۱۱ سال، در آغاز ورود به دبیرستان (نزدیک ۱۵ سالگی) و دانشجویان ساکن خوابگاهها در سال نخست ورود به دانشگاه.
یه نکته ای یادم رفت بگم:
طبق گفته CDC واکسن آبله مرغان برای بچه ها دو دوز تعریف میشه که زدنش تو ایران روتین نیست ولی تو آمریکا میزنند.
سن پیشنهادی برای دوز اول 12 تا 15 ماهگی هست و دوز یادآور آن 4 تا 6 سالگی است.
Recommended interval که قبلا توضیح دادم 3 تا 5 سال
و Minimum interval دوازده هفته است.
با این حال طبق توضیحات بالا، اگه کسی مورد اندیکاسیون باشه (موارد خاص)، باید بزنه.
علاقه مندی ها (Bookmarks)