دوستمون pooria روش خوبی رو ارائه کردن که تا حالا تو فوروم به این شکل به آن پرداخت نشده بود و چون خودشون نمره بسیار عالی گرفتن از ایشون خواهش میکنیم که کم کار نشن و سعی کنن بیشتر دوستان رو راهنمایی کنن مخصوصا الان که پذیرش هم گرفتن می تونن در قسمت برنامه ریزی برای جی آر ای هم پست های مفیدی ارائه کنند . با تبریک به این دوست عزیز در مورد یادگیری لغات مطالبی رو میخواستم عرض کنم .
همه میدونیم که یادگیری شکل های مختلفی داره و فقط کسی که روشی رو تجربه کرده میتونه در مورد اون بهترین نظر رو بده و ممکنه که با دو روش به نتیجه مشابه دست یافت . روش دوستمون پوریا یک نکته کلیدی داره که خودشون به عنوان شاخص و کلید اون رو مطرح نکردن و فقط اشاره داشتند . تجربیات اینجانب که چندین روش رو امتحان کردم (البته فعلا تا میانه راه رفتم) ولی برای همین مقدار از چند روش نسبت به یادگیری لغات اقدام نمودم که اشاره خواهمکرد بهترینش کدام بود ولی قبل از آن میخواهم اون کلید رو معرفی کنم . کلید زمان هست حالا با هر روشی . هر قدر زمان از اولین بار شنیدن لغت بگذرد به شرط تکرار در بین این فاصله زمانی ، لغت بیشتر در ذهن نقش خواهد بست .پس هدف اینه که لغت رو یاد بگیریم یعنی چی یعنی این که لغت بره حافظه بلند مدت ، لغت وقتی میره حافظه بلند مدت که تکرار بشه در فاصله های زمانهای مختلف ، هرچه این فاصله زمانی طولانی تر بشه لغت بیشتر در حافظه بلند مدت تثبیت میشه . پس وقتی که کلا نمیخواهیم بیشتر از 3 یا 4 ماه برای لغت وقت بذاریم چاره ای جز خوندن لیست نداریم.
کتاب داستان رو به صورت متنی من هیچوقت تست نکردم قبلا برایم منطقی نبوده چون حدس میزدم شاید سی درصد لغاتی که من نیاز دارم بشه با این روش به دست آورد ولی بعدها مطمئن شدم به بهترین گزینه بودنش البته در طولانی مدت چون دو مثال ناب دیگری هم در آشنایانم با این روش وجود داشت که نتیجه عالی گرفته بودند !!بسیار عالی!! این نفرات هیچوقت لیست نخوانده بودند ولی قدرت زبانشون رو من تو عمرم ندیدم یکیشونو خواستم تست کنم چند لغت از لیست لغات رو که پرسیدم یکی رو بی پاسخ نذاشت جالبه که حتی نمیدونست جی آر ای چیه و فقط علاقه به خواندن داشت.. راز موفقیت این افراد و دوستمون پوریا خواندن کتابهای خاص زیاد در طول چندین سال بوده (چند تا از این خاص ها رو دوستمون پوریا معرفی کردن) .در این روش دیگر نیازی به مطالعه جدا برای ریدینگ و رایتینگ وجود نخواهد داشت و طرف آنقدر حرفه ای شده که مشکلی نداشته باشد. ولی متاسفانه و صد حیف که خود من و اکثر دوستانی که در این فوروم مشغول مطالعه جی آر ای هستند در بهترین حالت یک سال یا یک سال و نیم حاضرند وقت بگذارند آنهم نه فقط برای لغت بلکه کتابهای مهم دیگر جی آر ای و همچنین ریاضی و رایتینگ .پس به نظر من با نهایت احترام مجبوریم این روش رو کنار بذاریم .
حال روشهایی رو که امتحان کردم توضیح میدم .
A - پادکست: از سالها پیش پادکست گوش میدادم لیسینینگم رو خوب بالا برده . پادکست های مختلفی وجود دارند که اکثرا برای سطح اینتر مدییت مناسبند . خوبی پادکست و همچنین اودیو بوک این هست که شما هیچ تلاشی برای یادگیری انجام نمیدید مثلا وقتی که قراره آهنگ گوش بدید عوضش از پادکست و اودیو بوک استفاده میکنید. منتها بدیش این هست که خیلی آهسته آهسته شما رو پیش می بره ولی چون نه زمان و نه تلاش بهش اختصاص نمیدید پس در هر حال سود می برید.
سه مدل استفاده از فایل صوتی وجود داره 1 - پادکست های موضوعی :پادکست های موضوعی به درد جی آر ای نمیخوره و برای تقویت زبان به شکل عمومی موثر هست
2- اودیو بوک داستانی :همان مسیر دوستمون پوریا که در دراز مدت خوب هست
3 - پادکست های لغت : دو پادکست خوب برای لیست لغات جی آر ای وجود دارد یکی just vocabulary و دیگری word master500 . هر دو خوبند ولی تجربه چند ساله که با این سری پادکست ها(لیست لغت) به دست آوردم نشون داد که تا روزی که به دیکشنری مراجعه نشود کامل نخواهد شد و فقط بخشی یا شمه ای به شما نفوذ خواهد کرد بعضی لغاتش رو اونقدر گوش داده بودم که توضیحاتشو حفظ شده بودم منتها چون هیچوقت در دیکشنری ندیده بودمش کامل برایم ملموس نبود اخیرا یه کار جالب با این روش کردم وورد مستر با 500 لغت رو روی سی دی زدم و گذاشتم تو سی دی رام ماشینم و لیستش رو هم پرینت کردم و تک تک به دیکشنری مراجعه کردم چون قبلا همه شون رو شنیده بودم و شمه ای هم در ذهنم داشتم بسیار سریعتر یاد گرفتم و هر بار هم که موقع سوار شدن به ماشین برایم تکرار میشود بیشتر در ذهنم فرو میروند نتیجه . استفاده از پادکست لغات باید سه مرحله ای بشه قبل از مراجعه به دیکشنری ، مراجعه به دیکشنری ، بعد از مراجعه به دیکشنری. خوبی این روش --> برای تکرار و مرور نیاز نیست که مجدد به ورژن کاغذی مراجعه بشه و خود پادکست در اوقات مرده شما رو پیش می بره/
B-استفاده از ویدیو : بیشتر برای زبان عمومی مناسب هست و لیسینینگ و اسپیکینگ .
برای جی آر ای غیر از ویدیوهایی که مستقیما به این منظور تولیدشدند مثل ویدیوهای مگوش و ویدیوهای princetonدر سایت skydrive مناسب نیستند
ولی برای لیسسنینگ و اسپیکینگ روشی که استفاده کردم فوق العاده موثر بودند و اینجا فقط میخوام اشاره کنم . استفاده از تالک شو ها و اینتویو هایی که با افراد مشهور در بعضی تالک شو ها انجام میشه چند مورد رو معرفی میکنم tonight show with jay leni , Late Show With David Letterman , saturday night live . کسانی که میخوان لیسینینگ و اسیکینگ رو تقویت کنند بسیار توصیه میکنم به استفاده از اینها.
C-خواندن لیست لغات : در این قسمت استفاده از روشی برای مطالعه بسیار مهم هست و استفاده از روش غلط می تواند زمان یادگیری یک لیست 1000 لغتی را از یک ماه به سه ماه افزایش دهد. خودم به عینه این مورد رو تجربه کردم و با تغییر در روش مطالعه به نتیجه ای به مراتب بهتر رسیدم.
در استفاده از روش مسئله مهم دیگری نیز وجود دارد و اون موجود بودن منابع برای بهترین روش هست . در مواقعی میدونی بهترین روش چیه ولی منبع کافی برای اون وجود نداره. پس ما باید ابتدا منابع مون رو مشخص کنیم و سپس بهترین روش برای خوندن اون رو انتخاب و شروع کنیم
بهترین روش استفاده از نرم افزار فلش کارت هست ..منتها حتما باید دیتابیسی که ما میخواهیم برای نرم افزار فلش کارت موجود باشد و حتما نرم افزار باید قابلیت ادیت و کامنت گذاری داشته باشد. انکی در این مورد خیلی خوب هست . لیست های خوبی برای این نرم افزار وجود دارد .
مورد بعدی استفاده از تصویر برای لغت هست که یکی از بهترین روش های یادگیری می باشد. متاسفانه در این مورد منابع بسیار کم هستند. اخیرا سایت golda.ir نرم افزار فلش کارت ایرانی بسیار فوق العاده ای طراحی کرده که تمامی نیازهای نرم افزاری فلش کارت را تقریبا رفع کرده یعنی به نظرم طرف خودش برای اینکه بتونه لغت رو به بهترین شکل یاد بگیره این نرم افزار رو ساخته منتها دیتا بیسش هنوز ناقص هست و فعلا فقط برای 504 اینکار رو کرده . من باهاشون تماس گرفتم میگه قراره به زودی برای 1100 هم بانک خوبی طراحی کنه. در این نرم افزار فلش کارت امکان ادیت برای هر لغت و اضافه کردن کامنت خودت وجود داره و عالیترین قسمتش لینک مستقیم به bluedict هست که در انکی با استفاده از شیر قابل دسترسی هست ولی اینجا لینک مستقیم . نکته جالب دیگه اش دیتا بیس تصویریشه که البته گفتم فعلا فقط برای 504 هست.
لیست هزار لغت مگوش یک فلش کارت اندروید خوب دارد ولی این فلشکارت چون قابلیت ادیت ندارد موقع مطالعه ما بارها لغت رو فراموش میکنیم و مجبوریم به دیکشنری مراجعه کنیم. از طرفی لیست مگوش برایمان خیلی مهم است ولی نرم افزارش ایده آل نیست برای رفع این مشکل من از روش پرینت استفاده کردم که درسته کار سختی بود ولی سرعتم رو به مراتب بالا برد هر پارتش رو در یک فایل وورد لیست کردم و یکبار معنی ش رو از دیکشنری نگاه کردم و چکیده لازم برای خودم رو جلوی لغت نوشتم و پرینت کردم.
همونطور که اشاره کردم برای هر منبعی یک روش بهترین هست مثلا من برای یک لیست direct hits از انکی استفاده کردم و برای لیست وورد مستر از پادکست و پرینت کاغذی استفاده کردم و برای لیست مگوش از فلش کارت مگوش و پرینت آن استفاده کردم هر کدوم از این لیستها یه چیز خوبی داشت که من با روش کمکی از نکته مثبت اون لیست استفاده کردم .
تجربه دیگرم این هست که اون لیست انکی رو که اول از همه و چند ماه پیش مطالعه کرده بودم الان خیلی بیشتر از آخرین لیستی که مطالعه کردم در حافظه بلند مدتم نقش بسته و این به همون کلید گذشت زمان بر میگردد .
امیدوارم مفید بوده باشه
علاقه مندی ها (Bookmarks)