نمایش نتیجه های نظرسنجی ها: 1

رأی دهندگان
0. شما نمی توانید در این نظرسنجی رای دهید.
صفحه 324 از 460 نخستنخست ... 224274314315316317318319320321322323324325326327328329330331332333334374424 ... آخرینآخرین
نمایش نتایج: از شماره 3,231 تا 3,240 , از مجموع 4597

موضوع: با شرایط من، کدام سفارت را برای انجام مصاحبه مناسب‌تر می دانید؟

پیش فرض پاسخ : با شرایط من، کدام سفارت را برای انجام مصاحبه مناسب‌تر می دانید؟

نقل قول نوشته اصلی توسط shir_jangal200 نمایش پست ها
    با عرض سلام.من برای حای ریاضی پذیرش گرفتم.گرایش هندسه.می خواستم بدونم با توجه به تجربیات شما به من کلیرنس می خوره یا نه؟
    سوالتون غیر مرتبطه به تاپیک.

اگر سربازی و گپ بین تحصیلاتتون داشته باشید به احتمال زیاد. حتی اگر نداشته باشید هم قطعی نیست که کلیرنس نخورید.

slm be hame dostan,
    I do not have Persian keyboard here so I write in English.

I am a PhD student in South Korea since 2015 Fall semester i.e. I have been here for about 3 months. Recently I have received a fully funded offer from a university in USA to study there as a full-time PhD student. Now I want to leave the university in Korea and go to USA. I scheduled an interview in USA embassy in Seoul and went there some days age.
    However, the officer there told me that because I have been here in Korea for a short time (few months), he sees no tie to Korea. So he can not give me the VISA since in his idea I will not come back to Korea. Then I said I have many ties to Iran and gave him the evidence but he said that this is out of his district. He gave back all of my documents and told me to change the embassy. One embassy from Turkey, Dubai or Armenia (in this website: iran.usembassy.gov). Officers in these countries may consider my docs to be eligible for US visa.

Regarding my situation which embassy you suggest

And if answer my questions below, that would be great help for me.

1- In fact, I think I am not rejected, aren't I? The officer gave me a form that tells my application is out of his district. Can this make bad effects on my next application?

2- Is it any problem If I go to those countries for example, Turkey for visa interview? I mean as I am a PhD student in Korea (not in Iran) is there any special thing to be considered (Going to US embassy in Turkey from Korea not Iran)?

3- I am a PhD student here and I am going to be a PhD student in USA. I have to quit this university in Korea. Any effects on officer decision?

.And any more guidance Please.
    Thanks in advance

Junior Member

وقت سفارت از اتریش گرفته بودم که متاسفانه به صورت عجیبی شنگن ریجکت شد الان هم زیاد وقت ندارم لطفا راهنماییم کنین از کجا اقدام کنم

فوق لیسانس مکانیک هستم
    فوق مدیریت مهندسی از wayne state- michigan پذیرش دارم
    هزینه تحصیل با خودمه
    سابقه کار و پرینت مالیم هم خوب و معقوله

Junior Member

با توجه به اینکه ترم وینتر پذیرش دارم کمتر از 2 ماه دیگه کلاسا شروع میشه
    لطفا بهم بگین کدوم کشور زودتر وقت میده و در نهایت از کجا زودتر میتونم نتیجه بگیرم؟
    بین ترکمنستان و ارمنستان کدوم بهتره؟

Junior Member

راستی پذیرشم بدون فانده و شرکت خصوصی که توش کار میکنم 8 سال سابقه بیمه دارم و عضو هیت مدیره و سهام دار هم هستم.
    با این شرایط به نظرتون چه جور نامه یا ساپورتی از شرکت میتونم بگیرم که به دردم بخوره؟

نقل قول نوشته اصلی توسط omid.mechanic نمایش پست ها
    slm be hame dostan,
    I do not have Persian keyboard here so I write in English.

I am a PhD student in South Korea since 2015 Fall semester i.e. I have been here for about 3 months. Recently I have received a fully funded offer from a university in USA to study there as a full-time PhD student. Now I want to leave the university in Korea and go to USA. I scheduled an interview in USA embassy in Seoul and went there some days age.
    However, the officer there told me that because I have been here in Korea for a short time (few months), he sees no tie to Korea. So he can not give me the VISA since in his idea I will not come back to Korea. Then I said I have many ties to Iran and gave him the evidence but he said that this is out of his district. He gave back all of my documents and told me to change the embassy. One embassy from Turkey, Dubai or Armenia (in this website: iran.usembassy.gov). Officers in these countries may consider my docs to be eligible for US visa.

Regarding my situation which embassy you suggest

And if answer my questions below, that would be great help for me.

1- In fact, I think I am not rejected, aren't I? The officer gave me a form that tells my application is out of his district. Can this make bad effects on my next application?

2- Is it any problem If I go to those countries for example, Turkey for visa interview? I mean as I am a PhD student in Korea (not in Iran) is there any special thing to be considered (Going to US embassy in Turkey from Korea not Iran)?

3- I am a PhD student here and I am going to be a PhD student in USA. I have to quit this university in Korea. Any effects on officer decision?

.And any more guidance Please.
    Thanks in advance
    Dear Omid,

The main embassies to offer US visa to Iranian applicants are Ankara, Dubai, and Yerevan. Since other embassies do not have enough information about Iran and its condition, sometimes officers are not able to make a decision and refuse Iranian applicants.

Concerning your questions:

1- I do not think it will have a bad effect for you in future. Preferably, mention that reason on your next DS-160 in respective section.

2 and 3 - If the officer knows about your previous PhD and abandoning it, you have to provide a compelling reason to change your PhD program and go to the US. Otherwise, it is likely the officer assumes your main goal is just going to the US not pursuing your PhD, and that may have bad effects for you. In my view, it is better for you to mention an academic reason or something like that for changing your PhD program; or not say anything about your previous PhD.

نقل قول نوشته اصلی توسط Ali_bab2 نمایش پست ها
    راستی پذیرشم بدون فانده و شرکت خصوصی که توش کار میکنم 8 سال سابقه بیمه دارم و عضو هیت مدیره و سهام دار هم هستم.
    با این شرایط به نظرتون چه جور نامه یا ساپورتی از شرکت میتونم بگیرم که به دردم بخوره؟
    زودترین وقت رو دوبی می ده. ولی چون فاند ندارید شاید انکارا بروید مقداری شانستون بیشتر باشه ولی وقتش تا چند هفته دیگه پره. احتمال بسیار زیاد بدلیل سابقه کار و رشته کلیرنس می خورید. اگر برای ترم بهار می خواهید بروید که باید عجله کنید. حتماً برای مستر دوم خواندن یک دلیل موجه داشته باشید. شاید جاب افری که بگوید در صورت گرفتن مدرک مورد نظر ارتقاء شغلی و ..... میابید موثر باشد ولی احتمال زیاد هست آفیسرت ان را نگاه نکند. مدارک مالی طریقه تامین هزینه را هم حتماً ببرید.

Junior Member

سلام دوستان،
    من سال قبل از دبی ریجکت شدم. امسال استاد گفته برو ابروان یا عشق آباد، نرو ترکیه. نظرتون چیه؟ ایروان که میدونم به درد من نمیخوره، عشق آباد برم فایده داره؟ ممنون

خواهشا بگید که اگر پذیرشمون با فاند باشه(GA/TA/RA) و اونوقت برای ترم بهار دیر مثلا اواخر نوامبر تازه بهمون بگن و تو این فرصت کم یکماهه میرسیم به شروع بهار؟؟؟...تا ای 20 بیاد و.... اونوقت 2 حالت: 1- اگه زودتر بگیم نمیرسیم و دیفر میخوایم بکنیم، فاند مون برای ترم بعد پاییز سر جاش میمونه؟ بخصوص برای TA؟
    2- زودتر نگیم و بگیم سعی مان را میکنیم و Financial Certification, BSرا فراهم کرده و بعد آیا سفارتهای امریکا در تعطیلات سال نو میلادی باز/ بسته هستند یا از کی باز میشوند؟؟؟ و اگر وقت نمونه چی؟فاند مون برای ترم بعد پاییز سر جاش میمونه؟
    کمک لطفا کمک لطفا........چه جوری فاند رو از دست ندهیم وقتی عملا رفتن در بهار برامون سخته یا نشدنی؟؟؟؟؟؟؟؟........

Junior Member

پیش فرض پاسخ : با شرایط من، شما کدام سفارت را برای اخذ ویزا در سال 2013 گزینه مناسبتری میداني

سلام

من برای ترم بهار 2015 از دانشگاه مدیسن آمریکا پذیرش بدون فاند گرفتم. به نظرتون کدوم سفارت برای من مناسب تر هست برای ویزا؟
    20 ژانویه هم ترم شروع میشه و خیلی وقتم کمه.

ممنون

برچسب‌های این موضوع

علاقه مندی ها (Bookmarks)

علاقه مندی ها (Bookmarks)