خب اولین نکته ای که باید مد نظر داشته باشین این است که نوشتن SOP برای ویزا گرفتن اساسا و پایه ای با SOP برای پذیرش گرفتن از دانشگاه فرق داره. به پست زیر که توسط یکی از دوستان که ویزاشون بار اول ریجکت شده نوشته شده است توجه کنید:

نقل قول نوشته اصلی توسط vahidet نمایش پست ها
در مورد اولین دفعه ای که من تقاضای ویزا دادم، صرف نظر از اینکه دلایل آفیسر برای ریجکت ویزام واقعا مضحک و غیر قابل قبول بود، فکر میکنم عاملی که باعث شد که آفیسر ترغیب بشه که ویزای من رو ریجکت کنه این بود که من اساسا از این معیار GTE اطلاعی نداشتم و فکر میکردم که من هم مثل بقیه دوستان بدون دردسر ویزام رو خواهم گرفت و کلا فکر میکردم که چندان لارم نیست که توی تهیه مدارک و نوشتن SOP به خودم زحمت بدم. بزرگترین اشتباه من این بود که SOP که برای سفارت فرستادم همون نمونه SOP بود که معمولا همیشه برای دانشگاهها و استادا میفرستادم و توش یه سری چیزای کلی در مورد رشتم و تحصیلاتم و دانشگاهی که میخوام توش درس بخونم نوشته شده بود! غافل از اینکه SOP که میتونه به عنوان جواب سوال 38 فرم 157A ارائه بشه، مدرک بسیار مهمی هست و در واقع به جای اینکه شما توی یه مصاحبه آفیسر رو قانع بکنین (مثل ویزای دانشجویی آمریکا که مصاحبه حضوری داره) باید بتونین با نوشتن SOP قانعش بکنین. شما باید بتونین تک تک آیتم های اشاره شده توی سوال 38 فرم 157A رو پوشش بدین.
پس واقعا در اینجا توجه کنید که بر خلاف SOP که برای دانشگاه نوشتین و چندتا کپی پیست ساده سر هم شد اینجا باید وقت بذارید و یک SOP کاملا جدید و بر اساس اون چیزی که هستین بنویسید.

SOP دانشگاه معمولا شامل موارد زیر میشه :
1- ارتباطتتون به رشته مورد نظر چیه
2-چرا به رشته مقصود علاقه دارین.
3- تجربه درسیتون چبه
4- چرا اون دانشگاه
5-چرا اون استاد

در صورتی که SOP برای ویزا این اطلاعات (که در بالا برای SOP دانشگاه گفتم ) حدود 25 درصد مطلب را تشکیل میده و 75 درصد ما بقی شامل موارد زیر میشه :
1-GTE
2-چرا ایران برای ادامه تحصیل انتخاب نکردین؟
3-چرا دانشگاه مد نظر و دانشگاه های دیگه خیر
4-چرا استرالیا
5-بعد گرفتن مدرک می خواید چکار کنید
6- مدرکتون چه کمکی به کشورتون می کنه
7- در اینده با این مدرک چکار می کنید.

در ادامه این نکات را بررسی می کنیم