ببینید دوست عزیز
من بارها گفتم که به تعداد آدما روش موفق شدن تو تافل متفاوته! چرا؟ چون اشکالات هر کدوم از ما، نقطه ضعف و قوتمون متفاوته و مسلما راه حل هر کدوم از ماها هم متفاوته... اگر احیانا من به دوستانی پیشنهاد کردم که تکنیک بدون نت رو امتحان کنن؛ اولا در حد یه پیشنهاد بوده و دوم اینکه چون به نظر میومد بی دلیل درگیر نت برداری بودن...
موضوع دوم اینه که شما وقتی میخواید یه مقایسه داشته باشید باید و باید شرایط همسان رو فراهم کنید... (این اساس تحقیق و پژوهشه

) خب، یعنی اگر میخواید ببینید که تکنیک نت برداری براتون خوبه یا نه باید:
1. باید فقط بعد از یک بار گوش دادن این موضوع رو بسنجین یعنی در شرایط آزمون. ببینید ازمون تافل میخواد مارو امتحان کنه که اگر سر کلاس استاد هستیم یا دارسم با یه کارمند حرف میزنیم میتونیم متوجه حرفاشون بشیم یا نه. استاد که دوبار حرفاشو تکرار نمیکنه واسه همین شرایط ازمون بر این اساس شکل گرفته. ما فقط تو بحث اموزش هست که دو بار لیستنیگ میذاریم برا دانش اموزا یا وقتی میگم بار دوم با ترنسکریپت گوش کنید برای اینه که لغتهای نااشنا رو دربیارید و بهتر با تلفظ واژه ها و باجزئیات اون موضوع اشنا بشید. از طرف دیگه، شما شاید به ترنسکریپت نگاه نکرده باشید ولی با کلیات موضوع تو همون بار اول اشنا شدیداز جمله: گوینده مرده یا زنه، اصل موضوع چیه، زمان بندی لکچر رو میدونید مثلا اینجا یه دانشجو سوال میکنه یا الان اینجا استاد شوخی میکنه و..... بنابراین شاید تا 50 درصد با کلیات لیستنیگ اشنا شدید و بنابراین بار اول و دوم شما نمیتونن باهم شما برابری بکنه.
2.
باید ببینید چرا نمره شما 22 میشه؟ ایا اصلا متوجه نمیشید، ایا جزئی متوجه میشید؟ ایا تمرکز ندارید؟ ایا کاملا متوجه میشید و از یادتون میره؟ ایا متوجه میشید ولی چون دارین نت مینویسین و درگیر نوشتنین نمیتونین رو شنیدارتون تمرکز کنید.
در مورد اول و دوم که اگر میخواید نمره بالاتری داشته باشید باید تمریناتتون بیشتر باشه... من زمان باقی موندتون رو نمیدونم.. اگر زیاده که میتونید اول با کتابهای کمک اموزشی اکادمیک نه مخصوص تافل مثل (Tactics for listening و open forum) و بعد کتب مخصوص تافل (اول developing skills بخاطر سرعت پایینش و بعد بارونز و کمبریج) بعد با ازمونهای تی*پی*او تمرینتون رو ادامه بدید و اماده بشید برای تافل. (این رو هم بگم معمولا ده تا ده تا سطح آزمونهای تی*پی*او بالاتر میره، هم به لحاظ لغت تا حدودی و بیشتر به لحاظ سرعت) البته اینها رو برای کسی گفتم که نمره بالا میخواد و وقت کافی ام داره.
(باز اشاره کنم به شرایط همسانی که گفتم اگر میخواید با تی*پی* اوها ببینید که چه روشی براتون مناسبه حتما اون دو تست در یسری ده تایی باشه مثلا 20 تا 29 و بر اساس تجربه معمولا یکی درمیون سطحشون برابره. مثلا 20 و 22)
در مورد سوم که باید تکنیک هایی به کار ببرید که متمرکز بشید، در چند پست قبل کامل توضیح دادم.
در مورد چهارم نشان دهنده نیاز شما به نت برداری صحیحه.
و مورد اخر نشون دهنده عدم نیازتون به نت برداریه. به همین راحتی
امیدوارم که این نکات بتونه کارساز باشه
پیروز و پاینده باشید
علاقه مندی ها (Bookmarks)