نقل قول نوشته اصلی توسط mina_babahaji نمایش پست ها
1- لیسانس مهندسی برق دانشگاه امیرکبیر معدل 18.09
3- آیلتس 6.5
4- GRE ندارم
5-مقالات =0
7- مهندسی برق و مکاترونیک- ارشد
8-دانشگاه METU, ETUو سابانسی
9-نکات برجسته : رنک دانشگاه و ارشد مستقیم
10-فول فاند
لطفا راهنماییم هم کنید که چطوری باید پیش برم تا موفق بشم
ای کاش دوستان حداقل چند صفحه آخر را مطالعه کنند

با سلام، بر فرض این که منظور شما از ETU همان ITU هست پاسخ میدم!

با نمره آیلتس از بین سه دانشگاهی که گفتین برای ITU و سابانجی نمی تونین اقدام کنید چون آیلتس را قبول ندارن. ولی METU قبول میکنه.

و اما برای فول فاندی که نوشتین با اینکه من قبلا هم توضیح دادم ولی یکبار هم کامل توضیح میدم که من بعد اگر دوستی پرسید همین را کپی میکنم.

همونطور که عزیزان در جریان هستند در ترکیه دو نوع دانشگاه وجود داره،‌ دانشگاههای دولتی و دانشگاههای وقفیه (حصوصی)

1- دانشگاههای دولتی که تعدادشون نسبت به دانشگاههای خصوصی کمتر هست در کل خودشون بورسی به دانشجویان نمیدن ولی در عوض هزینه شهریه خیلی پایینی دارن.

ولی در واقع هزینه اصلی شما هزینه زندگی، تغذیه، رفت و آمد و... هست که با توجه به افزایش ارزش دلار نسبت به لیر و همچنین افزایش ارزش ارزها نسبت به ریال این هزینه ها در حال حاضر خیلی سنگین هست.

شما اگر بخواین به جای شهرهایی مثل آنکارا، ازمیر، اسکی شهر و... در شهری مثل استانبول درس بخونین در شرایط یکسان در استانبول چیزی حدود 45 - 50٪ به هزینه های جاریتون اضافه خواهد شد چون هزینه های زندگی (تقریبا همه) در استانبول به مراتب بالاتر هست.

بعضی ها هم شاید بگن پروژه، که باید گفت با توجه به وضع موجود علی الخصوص برای ایرانی ها، اینکه کسی فقط به این امید بیاد قطعا به مشکل برخورد میکنه و باید حتما پلن اصلی فرد پلن دیگه ای باشه.

2- دانشگاههای خصوصی و یا وقف که این دانشگاهها به اکثر دانشجویان خودشون با درصد های مختلف بورس میدن، هزینه های شهریه این دانشگاهها بسیار زیاد هست و در نتیجه تقریبا برای عموم زمانی میشه درس خوند که بورس 100٪ دریافت کنن.

در نتیجه دوستانی که میگن دانشگاهی مثل ITU، ODTU، Bogazici، YTU، IU، AU، Hacettepe، Gazi و.... باید بدونن این دانشگاهها دولتی هستند و باید پلنی برای هزینه های خودشون داشته باشند. اگر پلن اصلیشون گرفتن بورس باشه باید روی دانشگاههای خصوصی مثل Koc، Sabanci، Bilkent، Aydin، TOBB و... کار کنند.