مرسی از challenge عزیز. حرفی که زدم کاملا برگرفته از تجربه شخصی خودم و بستگانم هست. الان من امکان رفتن به کانادا رو دارم اما حاضر نیستم بروم انجا زندگی کنم. مشابه من در بین دوستان هم کسی هست که هر دو جا رندگی کردند و pr کانادا را دارند و حاضر نیست برگردن کانادا.
در امریکا و دانمارک هم بستگانی دارم که همگی اول برای درس خوندن رفتن PHD ( فول فاند هم بودند) و الان دارند زندگی می کنند. دقیقا اوضاع کاری در استرالیا بهتر از همه این کشورهاست که نام بردم. اگر شما رشته ایی رو خونده باشید که مورد نیاز شهری است که در آن زندگی می کنید در استرالیا واقعا مشکل پبدا کردن کار ندارید. مهم همخوانی رشته با شهر محل زندگی و تسلط به زیان است.
اوضاع اقامت گرفتن هم در استرالیا راحتتر از یاقی است. شما اگر شرایط را داشته باشید در استرالیا حداکثر 2 ساله pr می گیرید اما در کانادا 4 سال و به بالا طول می کشد.
اما در امریکا و کانادا بخصوص در کانادا کاملا مشکل پیدا کردن کار هست، خیلی از دوستانم که انجا زندگی می کنند مرا از رفتن منصرف کردند و ممنونشون هم هستم . اولا در کانادا همه سابقه کار کانادایی می خواهند؛ دوما ار دانشگاه که خارج می شوید، چون کانادایی های تحصیل کرده زیادند و از کشورهای اروپایی به کانادا زیاد می روند، انها در اولویت قرار داردند.
اما در استرالیا وفتی از دانشگاه خارج می شید می تونید کار پیدا کنید بدون سابقه، از کشوری مثل ایران هم بیاید و سایقه کاری داشته باشید مورد قبول است و می توانید کار پیدا کنید. همسرم یک هفته ایی و چند تا از دوستانم زیر 3 ماه کار پیدا کردند با سابقه کار ایرانی. کسی هم از آنها سابقه استرالیایی نخواست.
اگر می شنوید دوستانی برای پیدا کردن کار دچار مشکل شدند به علت عدم هم خوانی رشته و تخصص با شهر محل زندگیشان است یا واقعا سواد لازم را ندارند و در مصاحبه ها اشتباه می کنند یا زبانشان ضعیف است. اما محال است سر ایرانی بودن یا سابقه کار استرالیایی نداشتن به شما کار ندهند، چیزی که همه دوستان در کانادا می گفتند وجود دارد.
علاقه مندی ها (Bookmarks)