اول مدارکی که باید آماده بشه (شاید این بحث در پاسخهای قبلی بارها تکرار شده باشه!)
شما باید 2 دسته مدارک آماده کنید که ترتیب قرارگیری اونها مهمه:
= دسته ی اول
1- اصل فرم درخواست اقامت همراه با عکس
* تایپی یا دست نویس بودن فرم فرقی نداره. (لازم نیست که بگم اگه دستنویس هست حداقل خوش خط باشه!)
* صفحه ی اول، کادر بالا قسمتی برای امضا هست که من امضا کرده بودم ولی مسئول باجه بهم گفت که نباید امضا میکردی! (شاید منظورش این بوده که باید در حضور خودشون اون قسمت امضا بشه)
*عکس رو به فرم درخواست نچسبونید! (میتونید با یه گیره کاغذ به فرم درخواست الصاق کنید)
*مشخصات عکس یکی از موارد مهم هست که حتماً باید رعایت بشه (مشخصات عکس در یک فایل در انتهای این پاسخ ضمیمه هست). بعنوان مثال سایز عکس باید در ابعاد 3.5 در 4.5 سانتیمتر باشه که اگه مثل من حساس هستین میتونین خودتون با کاتر حاشیه های سفید عکس رو برش بدین تا سایز دقیقاً رعایت بشه. فاصله ی بین مرکز چشمها حداقل 8 میلیمتر و ترجیحاً 10 میلیمتر. اندازه کل سر هم از 36 میلیمتر بیشتر نشه و ...
* صفحه ی دوم در قسمت آدرس فعلی شما، علاوه بر آدرس به زبان آلمانی، به زبان فارسی هم باید نوشته بشه و همچنین در قسمت شماره تلفن یک شماره موبایل هم باید ذکر بشه. (این دو مورد رو من ننوشته بودم که همونجا ازم خواستن توی هر دو نسخه بنویسم)
2- اصل پذیرش دانشگاه اتریشی
* نسخه ی اصل که با پست بدستتون رسیده!
3- اصل مدرک تامین مالی
* متاسفانه در این مورد هیچ جا بصورت کتبی و دقیق نوشته نشده ولی بر اساس تجربیات سایرین باید موارد زیر رعایت بشه:
الف- حساب ارزی و مبلغ 10000 یورو به نام خود شخص باید باشه. (نمونه گواهی در انتهای پاسخ ضمیمه هست)
ب- گواهی بصورت لاتین صادر شده و مهر برجسته داشته باشه. (در گواهی مبلغ به یورو نوشته شده باشه؛ نوشتن موجودی به ریال و بعد ذکر نرخ تبدیل ارز در پایین آن، برای سفارت ارزشی ندارد!)
ج- داشتن swift کد (از مشخصات بانکی) که در برگه گواهی درج شده باشه، دولتی یا خصوصی بودن بانک، حداکثر زمان سپری شده از تاریخ صدور گواهی تا تحویل به سفارت و ارائه ریزپرینت از حساب بانکی جز مواردی هستن که من در صحت و لزوم آنها اطمینانی ندارم!
* من علاوه بر گواهی بانکی 10000 یورویی، یه ریز گردش 3ماهه از یک حساب ریالی، بصورت لاتین و بدون مهر برجسته تحویل دادم. (و نتونستم سوال کنم که آیا این پرینت حساب لازم بود یا نه؟!)
4- مدرکی دال بر محل اقامت در اتریش
* من پرینت فایلهای confirmation و residence contract (صفحه ی آخر رو امضا کردم) که با ایمیل از طرف OeAD بدستم رسیده بود، برای این قسمت در نظر گرفتم.
5- اصل مدارک ترجمه شده: شناسنامه (تمام صفحات)، گواهی عدم سوپیشینه، قباله ازدواج
* ترجمه به زبان آلمانی یا انگلیسی (ترجیحاً آلمانی) با تایید دادگستری و وزارت امور خارجه.
6- کپی از تمامی صفحات گذرنامه
* صفحه ی اول گذرنامه، در محل مربوطه حتماً امضا شود و بعد کپی بگیرید.
* از تمامی صفحات حتی صفحات سفید کپی گرفته شود.
= دسته ی دوم مدارک
1- کپی فرم درخواست اقامت با عکس (یعنی علاوه بر عکسی که در دسته اول مدارک استفاده میشه یه عکس دیگه با گیره به کپی فرم درخواست الصاق کنید!)
2- کپی پذیرش دانشگاه اتریشی
3- کپی مدرک تامین مالی
4- کپی مدرکی دال بر محل اقامت در اتریش
5- کپی مدارک ترجمه شده (شناسنامه، گواهی عدم سوپیشینه، قباله ازدواج)
6- کپی از تمامی صفحات گذرنامه
توضیحات:
* این دو دسته ی مدارک رو با همین ترتیب آماده کنید. میتونید با یه گیره بزرگ کاغذ هر دسته رو بهم نگه دارید 
* فراموش نشه که جمعاً دو سری کپی از صفحات گذرنامه و 2 عدد عکس برای این دو دسته احتیاج هست!
* پول! هزینه ی تایید هر کدوم از مدارک ترجمه شده (شناسنامه - گواهی عدم - قباله ازدواج) به میزان 40 یورو هست. و هزینه ی درخواست اقامت دانشجویی 80 یورو. میتونید این هزینه ها رو با یورو پرداخت کنید یا به ریال. چک پول 50000 تومانی به شرط سالم بودن و نداشتن چسب و پارگی مورد قبوله. اسکناسهای مختلف (10 هزار، 5هزار، 2هزار و ...) هم داشته باشید که با مشکل نبود پول خورد روبرو نشید.
* پاسپورت و بیمه در این مرحله دریافت نمیشه! (ولی فکر نکنم ضرر داشته باشه اگه پاسپورت همراهتون باشه! من که تقریباً کل زندگیم بهمراه یک کپی و یه کپی از کپی ها با خودم بردم!!!)
فایل اول - مشخصات عکس
فایل دوم - نمونه گواهی بانکی
پست بعدی در مورد تجربیات مکانی و زمانی سفارت مینویسم! (که یه وقت مثل من 4:30 صبح پا نشین برین!!!)
علاقه مندی ها (Bookmarks)