اتریش

از Apply Abroad
پرش به: ناوبری، جستجو

معرفي‌

اتریش (یا به ضبط قدیمی آن اطریش) یکی از کشورهای اروپای غربی است. پایتخت آن وین است. این کشور از شمال با آلمان و جمهوری چک، از شرق با اسلوواکی و مجارستان، از جنوب با ایتالیا و اسلوونی و از غرب با سوئیس و لیختنشتاین هم‌مرز است.

مدارک لازم جهت اخذ پذیرش از دانشگاههای اتریش

1- ترجمه آلمانی گواهی اشتغال به تحصیل در همان مقطع که قصد گرفتن پذیرش را دارید ( گواهی اشتغال به تحصیل از ضروری ترین مدارک جهت گرفتن پذیرش از دانشگاههای اتریش محسوب میگردد و گواهی اشتغال به تحصیل کلیه دانشگاههای ایران چه آزاد و چه سراسری مورد قبول میباشد نکته : همچنین فارغ التخصیلان میتوانند با مدرک کارنامه قبولی در یک مقطع بالاتر برای احذ پذیرش اقدام کنند مثال : یک فارغ التحصیل کارشناسی باید برای گرفتن پذیرش در مقطع ارشد یا گواهی اشتغال به تحصیل در مقطع ارشد همان رشته را داشته باشد یا کارنامه قبولی در دانشگاه آزاد یا سراسری همان رشته و مربوط به سال جاری را داشته باشد ) نکته مهم : همچنین این امکان وجود دارد که با دریافت نامه ای به اسم عدم ممانعت تحصیلی برای یک مقطع بالاتر اقدام کرد ( هر چند این نامه با فرمتهای مختلفی از طرف وزارت علوم و سازمان مرکزی صادر میشود و گاها مورد قبول دانشگاههای اتریش نمیباشد )

2- ترجمه انگلیسی یا آلمانی آخرین مدارک دانشگاهی تا قبل از لحظه اقدام برای پذیرش به همراه ریز نمرات آنها

3- ترجمه انگلیسی یا آلمانی اصل مدرک دیپلم و پیش دانشگاهی به همراه ریز نمرات

4- فرم پذیرش دانشگاه مورد نظر.

5- کپی صفحه اول پاسپورت یا ترجمه شناسنامه.

6- همچنین داشتن روزمه و توصیه نامه استاد هم برای مقاطع دکترا لازم میباشد ( برای مقاطع لیسانس و ارشد هم بی ضرر نیست ولی نیازی به تائید سفارت اتریش ندارد )

دوستان عزیز حتما این تاپیک را مطالعه کنید : تاپیک جامع پرسش و پاسش در خصوص پذیرش

تحصیلات‌ دانشگاهی‌ و هزینه تحصیل در اتریش

مراكز آموزش‌ عالی‌ در كشور اتریش‌ شامل‌ دانشگاه‌ها، دانشكده‌های‌ هنرهای‌ عالی، مدارس‌ عالی‌فنی‌ و كالج‌های‌ تخصصی‌ دو تا سه‌ ساله‌ است. مراكز آموزش‌ عالی‌ اتریش‌ در زمینه‌ هنر و موسیقی‌ بسیار قوی‌ است‌ و دانشكده‌ موسیقی‌ و آثار هنری‌ و دانشكده‌ هنر كاربردی‌ شهر وین‌ از مراكز قوی‌ هنری‌ اروپا به‌ شمار می‌آیند. شرط‌ ورود به‌ دانشگاه‌ها و مراكز آموزش‌ عالی‌ اتریش‌ داشتن‌ مدرك‌ (Reifeprüfungszeugins) است. دانشكده‌های‌ هنرهای‌ عالی‌ امتحان‌ ورودی‌ نیز برگزار می‌كنند. مراكز آموزش‌ عالی‌ در اتریش‌ محدودیتی‌ برای‌ پذیرش‌ دانشجو ندارند.

تحصیلات‌ دانشگاهی‌ شامل‌ دو دوره‌ عمومی‌ (Der erste Studienabschnitt) و تخصصی‌ (Der Zweite Studienabschnitt) است. در پایان‌ دوره‌ عمومی‌ امتحانات‌ برگزار می‌شوند ولی‌ مدركی‌ صادر نمی‌شود. همه‌ دانشگاه‌های‌ اتریش‌ دولتی‌ هستند و بودجه‌ آنها را دولت‌ تأمین‌ می‌كند و دانشجو ملزم‌ به‌ پرداخت‌ شهریه‌ نیست. در سال‌ ۱۹۹۳ میلادی‌ مجلس‌ اتریش‌ تاسیس مدارس‌ عالی‌ فنی (‌Fachhochschulen (FH (مشابه نظام‌ آموزشی‌ آلمان) را تصویب‌ كرد. هدف‌ از تاسیس‌ مدارس‌ عالی‌ فنی، كوتاه‌ كردن‌ دوره‌ تحصیل‌ و راهیابی‌ سریع‌تر دانش‌آموختگان‌ به‌ بازار كار است. از سال‌ ۱۹۹۴ میلادی‌ تا كنون‌ بیش‌ از ۴۰ مدرسه‌ عالی‌ فنی‌ مجوز تاسیس‌ گرفته‌اند كه‌ در رشته‌های‌ مختلف‌ دوره‌های‌ چهار ساله‌ برگزار می‌كنند. تفاوت‌ مدارس‌ عالی‌ فنی‌ با دانشگاه‌ها در كاربردی‌ و حرفه‌ای‌ بودن‌ تحصیلات‌ است. در پایان‌ دوره‌ها دانشجو باید یك‌ دوره‌ شش‌ ماه‌ تا یك‌ ساله‌ را در مراكز گوناگون، به‌ كارآموزی‌ بپردازد. شرط‌ ورود به‌ مدارس‌ عالی‌ فنی، همان‌ شرط‌ ورود به‌ دانشگاه‌هاست‌ و در مواردی‌ مدارك‌ حرفه‌ای‌ نیز مورد توجه‌ قرار می‌گیرند. زمانی‌ كه‌ تعداد متقاضیان‌ بیشتر از گنجایش‌ دانشگاه‌ باشد، امتحان‌ ورودی‌ برگزار می‌شود.

با توجه به تصویب قانون اعمال شهریه برای دانشگاههای اتریش در ماه دسامبر 2012 از ترم تابستان سال 2013 دانشگاههای دولتی اتریش که تا قبل از این تنها 17.5 یورو بایت ثبت نام دریافت میکردن مجاز به دریافت 726 یورو برای دانشجویان غیر اروپایی و 360 یور برای دانشجویان اروپایی غیر اتحادیه ای هستند

دوره‌های‌ تحصیلی‌

1. دانش‌آموختگان‌ دبیرستان‌ها و كالج‌ها در اتریش‌ با قبولی‌ در امتحانات‌ نهایی‌ می‌توانند وارد دوره‌های‌ دو یا سه ساله‌ با گرایش‌های‌ گوناگون‌ شوند، مانند دوره‌های‌ تربیت‌ معلم‌ در كالج‌های‌ تربیت‌ معلم‌ كه‌ جایگاه‌ ویژه‌ای‌ در نظام‌ آموزشی‌ اتریش‌ دارند، یا دوره‌های‌ مربیان‌ اجتماعی‌ و یا دوره‌های‌ فنی‌ - پزشكی‌ در كالج‌های‌ تخصصی.

Magister (FH) - Diplom Ing. (FH) .2 این‌ دوره‌ها مخصوص‌ مدارس‌ عالی‌ فنی (FH) هستند. دیپلم‌های‌ مهندسی‌ (Diplom Ing) به‌ رشته‌های‌ فنی‌ و Magister به‌ رشته‌های‌ غیر فنی‌ اعطا می‌شود. مدت‌ تحصیل‌ ۷ یا ۸ نیم‌ سال‌ (شش‌ ماه) به‌ علاوه‌ یك‌ دوره‌ كارآموزی‌ شش‌ ماه‌ تا یك‌ ساله‌ است. در پایان، دانشجو پژوهشی‌ از یك‌ كار عملی‌ ارایه‌ می‌دهد.

Diplomtierarzt - Magister - Diplom Ingenieur .3 این‌ دوره‌ها كه‌ در دانشگاه‌ها برگزار می‌شود حداقل‌ به‌ مدت‌ ۸ تا ۱۰ نیم‌ سال‌ (۴ تا ۵ سال‌ تحصیلی) و در دوره‌های‌ پزشكی‌ حداقل‌ ۱۲ نیم‌ سال‌ به‌ طول‌ می‌انجامد. دیپلم‌های‌ مهندسی‌ (Diplom Ing) به‌ رشته‌های‌ فنی، Magister به‌ رشته‌های‌ غیر فنی‌ و Diplomtierarzt به‌ رشته‌ دامپزشكی‌ اعطا می‌شود. دانشكده‌های‌ هنرهای‌ عالی‌ دوره‌های‌ حداقل‌ ۴ تا ۸ ساله‌ دارند كه‌ مدارك ‌Magister. art وMagister. arch را برای‌ رشته‌های‌ هنر و معماری‌ اعطا می‌كنند. در پایان‌ كلیه‌ دوره‌ها دانشجو موظف‌ به‌ ارایه‌ پایان‌نامه‌ و دفاع‌ موفقیت‌آمیز از پژوهش‌ خود هست.

4. Doktor برای‌ ورود به‌ این‌ دوره‌ مدرك‌Diplom Ing. - Magister از دانشگاه‌ها، دانشكده‌های‌ هنرهای‌ عالی‌ و مدارس‌ عالی‌ فنی‌ (FH) پذیرفته‌ می‌شود، با این‌ تفاوت‌ كه‌ دارندگان‌ مدارك‌ مدارس‌ عالی‌ فنی‌ (FH) دو سال‌ به‌ مدت‌ تحصیلاتشان‌ در دوره‌ دكترا افزوده‌ می‌شود. دوره‌ دكترا در اتریش‌ پژوهشی‌ است‌ و چهار تا شش سال‌ طول‌ می‌كشد.

نوشتن‌ پایان‌ نامه‌ پژوهشی‌ و دفاع‌ موفقیت‌آمیز از آن‌ به‌ همراه‌ گذراندن‌ امتحانات‌ شفاهی‌ در چند درس‌ اصلی‌ مربوط‌ به‌ پژوهش، از مراحل‌ پایانی‌ این‌ دوره‌ محسوب‌ می‌شود.

نحوه‌ ارزشیابی‌ مدارك‌ تحصیلی‌

1- مدرك‌: Diplom با دو تا سه سال‌ تحصیل، از كلیه‌ كالج‌ها با هر گرایشی‌ و همچنین‌ تحصیلات‌ نیمه‌ تمام‌ حداقل‌ با گذراندن‌ دوره‌ عمومی‌ دانشگاه‌ها (Der erste Studienabschnitt) به‌ شرط‌ داشتن‌ دیپلم‌ دبیرستان، "كاردانی" ارزشیابی‌ می‌شود.

2- مدارك ‌Diplom Ingenieur (FH), Magister (FH), Diplom Ingenieur, Magister. art, Magister با سه تا چهار سال‌ تحصیل‌ (طول‌ دوره‌ اسمی) صادره‌ از كلیه‌ دانشگاه‌ها، دانشكده‌های‌ هنرهای‌ عالی‌ و مدارس‌ عالی‌ فنی، "كارشناسی" ارزشیابی‌ می‌شود.


3- مدارك‌Diplom Ingenieur, Magister. art, Magister با چهار تا پنج سال‌ تحصیل‌ (طول‌ دوره‌ اسمی) صادره‌ از كلیه‌ دانشگاه‌ها، دانشكده‌های‌ هنرهای‌ عالی‌ و در صورت‌ گذراندن‌ پایان‌ نامه، "كارشناسی‌ ارشد پیوسته" و با داشتن‌ مدرك‌ كارشناسی، "كارشناسی‌ ارشد" ارزشیابی‌ می‌شوند.

4- مدرک Doktor به‌ شرط‌ داشتن‌ مدارك‌ بندهای‌ دو و سه یا كارشناسی‌ ارشد، "دكترا" ارزشیابی‌ می‌شود.

معرفی‌ دانشگاه‌ها و مراكز آموزش‌ عالی‌ اتریش‌

الف) دانشگاه‌ها و مراكز آموزش‌ عالی‌ اتریش‌ گروه‌ یك‌ (ممتاز)

  1. Universität Wien
  2. Universität Graz
  3. Universität Innsbruck
  4. Universität Salzburg
  5. Technische Universität Wien
  6. Technische Universtiät Graz
  7. Montanuniversität Leoben
  8. Universität für Bodenkultur Wien
  9. Veterinärmedizinische Universität Wien
  10. Wirtschaftsuniversität Wien
  11. Universität Linz
  12. Universität Klagenfurt
  13. Akademie der bildenden Künste Wien
  14. Universität für angewandte Kunst Wien
  15. Universität für Musik und darstellende Kunst Wien
  16. Universität Mozarteum Salzburg
  17. Universität für Musik und darstellende Kunst Graz
  18. Universität für Künstlerische und industrielle Gestaltung Linz

ب)

1-مدارس‌ عالی‌ فنی‌ (FH) و مراكز آموزش‌ عالی‌ كه‌ مورد تایید وزرات‌ علوم (Bundesministerium für Wissenschaft und Verker) اتریش‌ هستند.

2- Sigmund Freud Privatuniversität Wien

براي كساني كه شروع دوره شان پس از اول آگوست 2009 است، تا مقطع كارشناسي ارشد و صرفاً در رشته روان شناسي به شرط موفقيت در بررسي كيفي

3- Donau Universität Krems

صرفا در مقطع کارشناسی ارشد، به شرط موفقيت در بررسی کيفی

4- Webster University

صرفا تا مقطع کارشناسی ارشد (در مقطع کارشناسی ارشد، ارزشيابی منوط به موفقيت در بررسی کيفی خواهد بود.)

زبان آلماني

اكثر دانشگاه هاي اتريش رشته ها را به زبان آلماني برگزار مي كنند و رشته هاي به زبان انگليسي محدود هستند. شما براي ورود به دانشگاه نياز به گذراندن دوره ي زبان آلماني داريد. شما مي توانيد اين دوره را در ايران نيز بگذرانيد.

نکته : لازم به ذکر است دانشگاههای اتریش برای دادن پذیرش به مدرک آلمانی در ابتدای کار نیازی ندارند و جز مدارک مورد نیاز برای اپلای کردن و دانشگاههای اتریش نیست و میتوانید بعد از اپلای کردن دوره زبان را در اتریش هم بگذرانید

مي توانيد به بخش فرهنگي سفارت اتريش براي ثبت نام در كلاس ها مراجعه نماييد.

تهران، خيابان خرمشهر، خيابان عربعلي (نوبخت)، خيابان ششم، پلاك 23

Telefon: 8876 5525, 8876 4823

مدارک لازم برای درخواست ویزای تحصیلی اتریش

طبق اطلاعاتی که در روی بورد سفارت اتریش وجود دارد و تجربیات دوستان مدارک زیر جهت درخواست برای اقامت دانشجویی نیاز است:

  1. پر کردن فرمی که از خود سفارت میگیرید و به زبان آلمانی هست ,

جلوی در سفارت کسانی هستن که براتون پر میکنن.

  1. ترجمه ی شناسنامه به زبان آلمانی به اضافه یک كپی و تائید وزارت امور خارجه.
  2. ترجمه ی گواهی عدم سوء پیشینه به اضافه یک كپی و تائید وزارت امور خارجه.
  3. دو قطعه عکس 3.5*4.5 تمام رخ، رنگی، زمینه سفید، بدون روتوش ( توجه کنید با روتوش به هیچ عنوان قبول نمی کنند )
  4. اصل پاسپورت و فتوکپی از تمام صفحات گذرنامه حتی صفحات سفید ! (در دونسخه)
  5. مدرک مالی نشان دهنده توان مالی متقاضی ( Bank Statement ) معادل 10.000 یورو در حساب ارزی شخصی خودتان قابل حواله از یک بانک دولتی به اضافه یک كپی.همچنین گردش 3 ماهه آخر از حساب شخصی خودتان
  6. به همراه داشتن 40 یورو بابت هر پانچ ترجمه لازم و اجباریست ( دقت کنید حتما باید اسکناس یورو داشته باشید )
  7. اصل نامه admission دانشگاه (باید بصورت پستی بدستتون رسیده باشه) به اضافه یک كپی.
  8. به همراه داشتن تاییدیه ی اجاره ی مسکن به اضافه یک كپی.
  9. اگه دانشگاه خوابگاه نمیده میتونید تو سایت OeAD Haousing عضو بشید و با پرداخت 750 یورو خوابگاه رزرو کنید.
  10. بیمه مسافرتی برای سفر سه ماهه به اضافه یک كپی.
    • این بیمه نامه از نزدیك سفارت قابل تهیه است.
    • اگر متاهل هستید ترجمه سند ازدواج و تائید وزارت امور خارجه.

برای کسب اطلاعات به روز و بیشتر به این تاپیک مراجعه کنید :تاپیک جامع پرسش و پاسخ

مدارک لازم در هنگام تحویل گرفتن ویزا از سفارت

1.پر کردن فرم ویزای شنگن 2.کپی بیمه نامه 3.رسید سفارت

توجه: حتما بعد از تحویل ویزا، اطلاعات خود را در همان محل چک کنید.