سلام دوست عزيز
سؤال خيلي خيلي خوبي پرسيديد. به نظر من مهم اينه كه شما براساس تصويري كه از آينده ي خودتون داريد پيش بريد و احساس مي كنم اين سؤال براتون پيش اومده چون تصوير خيلي روشني از آيندتون نداريد و البته بهتون تبريك مي گم كه مي خوايد اين تصوير رو بسازيد(اكثر افراد به جاي اين كار، براساس تصويري كه جامعه از آينده اونا داره زندگيشونو تنظيم مي كنن.)
اول تصوير روشني از خودتون در آينده بسازيد و تو اين تصوير مشخص كنيد:
1- علاقه مند به انجام كاراي تيوري هستيد يا عملي(مثلا ً مي خوايد فقط تدريس كنيد يا مي خوايد توي پروژه هاي پياده سازي نرم افزار شركت كنيد؟) اگه جواب مرد دومه خيلي بهتر و تقريبا ً ضروريه كه اول كار كنيد و بعد ادامه تحصيل بديد.
2- زمينه كاري رو كه كي مي خوايد انجام بديد مشخص كنيد. (مثلا ً مي خوايد تو زمينه طراحي الگوريتم كار كنيد يا ERP ؟) جواب شما مشخص مي كنه كه داشتن تجربه كاري تا چه حد ضروريه.
3- موقعيت شغلي رو كه در آينده مي خوايد داشته باشيد مشخص كنيد.(آيا مي خوايد به عنوان يه كارشناس كار كنيد يه به عنوان يه مدير؟) اگه پاسخ مورد دوم باشه ادامه تحصيل شانس و قابليت شما را بالا مي بره ولي حواستون باشه كه لزومي نداره اين ادامه تحصيل بلافاصله بعد از ليسانس اتفاق بيفته.
در ضمن چند تا نكته رو در نظر بگيريد:
1- اگه موقعيت تحصيل رو از دست نمي ديد اول كار كردن رو تجربه كنيد و بعد اگر مايل بوديد ادامه تحصيل بديد. اين الف- احتمال انتخاب رشته اي رو كه بعدا ً از انتخابش راضي باشيد بالا مي بره.
ب- تأثير فوق العاده زيادي توي درك و استفاده از مطالبي كه ياد مي گيرين داره.
2- اگر آدم كمال طلبي باشيد به احتمال خيلي زياد يه مدت پس از كار علاقه مند مي شيد كه براي ارتقاي موقعيت شغليتون، تحصيلاتتون رو ادامه بديد(اتفاقي كه براي خيلي از فارغ التحصلاي درسخون ليسانس مي اٌفته)
3- اگر همين الان بخوايد ادامه تحصيل بديد چه رشته اي رو انتخاب مي كنيد؟ آيا دلايل خيلي محكم و واقع بينانه اي براي انتخاب اين رشته داريد؟ اگه نداريد حتما ً بهتره كه اول كار كنيد.
4- يه نكته خيلي مهم اينه كه كار كردن يه وسيلس براي نجات از كوري، كوري كه خودمون با كمك دانشگاه ايجاد مي كنيم. كوري نسبت به قابليت هاي خودمون ، ماهيت كار، بازار كار، جامعه كار و ساير مواردي كه حتما ً وقتي تحصيلاتمون تمام شد باهاشون روبرو مي شيم.
بنابر اين با توجه به نكات بالا براي بيشتر افراد بهترين انتخاب ادامه تحصيل بلافاصله بعد از ليسانس نيست.
در ضمن دوست عزيز، من از سال 83 كار كردم، 84 فارغ التحصيل شدم و الان هم شروع كردم به انجام يه سري اقدامات در جهت ادامه تحصيل، اگه فكر مي كنيد سؤالي هست كه با توجه به تجربه ام بتونم بهش جواب بدم، خوشحال مي شم كمكتون كنم.

علاقه مندی ها (Bookmarks)