نقل قول نوشته اصلی توسط M1KE نمایش پست ها
تقاضای همزمان برای مهاجرت و تحصیل در یک کشور منع قانونی ندارد. با این حال نیازمندی ها و شرایط این دو کمی با هم تفاوت دارد. فردی که ویزای مهاجرتی می گیرد به دنبال اقامت و "ماندن" در کشور موردنظر است. در حالی که فردی که برای ویزای تحصیلی اقدام می کند می بایست پس از تحصیل به کشور خودش "برگردد". برای اثبات این کار هم باید با نشان دادن یک سری شرایط خانوادگی، شغلی و غیره نشان دهد که به کشور خودش وابستگی اجتماعی (Social tie)، فرهنگی، اقتصادی، کاری، خانوادگی و غیره دارد. با توجه به اینکه هم در فرم های درخواست ویزای دانشجویی و هم در فرم های اقامت شما می بایست به دیگر درخواست های ویزاهای خود اشاره کنید و آنها هم به طور پیش فرض از اینها اطلاع دارند می بایست در این مورد توضیحاتی بدهید.

به عبارتی وقتی برای مصاحبه درخواست ویزای دانشجویی می روید ممکن است بپرسند شما برای اقامت اقدام کرده اید چه تضمینی هست که برگردید؟ وقتی هم به مصاحبه ویزای اقامتی و مهاجرتی خود می روید ممکن است از شما بپرسند شما قصد تحصیل در کشور موردنظر را دارید (این مورد به ویژه زمانی حساسیت برانگیز است که مثلا شما به عنوان یک کارکن ماهر قصد اقامت داشته باشید و نه خویشاوندی و غیره). هر چند بعد از اقامت شما می توانید به سادگی به تخصیل بپردازید ولی قبل از آن اگر با هدف دیگری مثل کار کردن بوده باشد درخواست همزمان این دو کمی غیر عادی است.

در نهایت همانطور که گفتم منع قانونی ندارد و بوده اند افرادی که این کار را کرده اند ولی قدری با هم در تناقض هستند. مگر اینکه شما مثلا درخواست اقامت خویشاوندی داده باشید و قصد تحصیل هم داشته باشید که خیلی با هم تناقض ندارند. این را هم در نظر داشته باشید که اگر درخواست اقامت یا همان مهاجرت رد شود درخواست تحصیل هم رد خواهد شد.
ممنون از این مطلب، من یک مقاله آموزنده در این زمینه پیدا کردم که با ذکر منبع در ادامه می آورم، منتها هنوز دو سوال برای من همچنان باقیست: 1- وقتی کسی پرونده مهاجرت مفتوح دارد بفرض قبولی نهایی و دریافت ویزای دانشجویی و شروع به تحصیل ادامه پرونده مهاجرتش را در کانادا باید پیگیری کند یا باید برگردد کشو خودش؟!! چون توی این مقاله بارها تاکید شده افیسر ویزای موقت باید از برگشت شما به کشور مبدائ اطمینان حاصل کند.
2- اگر درخواست ویزای دانشجویی رد شود آیا تاثیر منفی روی پرونده مهاجرت دارد یا از هم مستقل هستند(در یکی از سایتهای بسیار مشهور مهاجرتی و اطلاع رسانی داخلی دیدم که مشاور گفته از هم کاملا مستقل هستند)

نیت دوگانه (Dual Intent) در قوانین مهاجرت


چاپ شده در هفته نامه شهرما، تورنتو، پنجشنبه 24 سپتامبر 2009

نیت دوگانه یا dual intent در قوانین مهاجرت کانادا به وضعیتی اطلاق می‌شود که متقاضیِ مهاجرت دائم کانادا همزمان برای اقامت موقت در کانادا نیز اقدام کند. شاید در نگاه اول چنین وضعیتی غیر معمول و متناقض به نظر برسد ولی همانگونه که در مثال‌های زیر مشاهده می‌کنید امکان وقوع این وضعیت وجود دارد:
فردی برای دریافت ویزای اقامت دائم کانادا یا به عبارتی مهاجرت به کانادا اقدام می‌کند و در زمان انتظار برای بررسی پرونده بنابر دلایلی همچون دیدار از کانادا، دیدار اقوام و خویشاوندانش در کانادا، و یا حتی کار (به صورت موقت) یا تحصیل در این کشور تصمیم می‌گیرد که برای دریافت ویزای اقامت موقت کانادا نیز اقدام کند. یا بالعکس کسی برای دریافت ویزای موقت (ویزای تحصیلی یا کار) اقدام کرده‌ و همزمان برای اخذ ویزای اقامت دائم کانادا نیز اقدام می‌کند.
چنین وضعیتی همانگونه که در قوانین مهاجرت و پناهندگی کانادا (Immigration and Refugee Protection Act and Regulations) به صراحت بدان اشاره شده است غیر مشروع یا غیر قانونی نیست و هدف از این نوشتار تنها تشریح بخشی از قانون مهاجرت (ماده A22(2)) است که بیان می‌کند:
"قصد و نیت یک فرد برای دریافت اقامت دائم کانادا مانع اخذ ویزای اقامت موقت کانادا توسط فرد مذکور نیست البته به شرطی که افسر تصمیم گیرنده قانع شود که فرد متقاضی در انتهای مدت زمان قانونی مشخص شده در ویزا، کشور را ترک خواهد کرد."
به عبارت دیگر تشخیص حسن نیت متقاضی و اینکه وی کانادا را قبل از انقضای مدت ویزا ترک می‌کند یا نه بر عهده افسر ویزا گذاشته شده است. افسر ویزا حسن نیت متقاضی را با بررسی وضعیت و شرایط هر یک از متقاضیان بررسی کرده و درخواست آنان را پذیرفته یا رد می‌کند. عواملی که در تصمیم گیری افسر ویزا تاثیر گذارند عبارتند از:


  • مدت زمانی که متقاضی قصد دارد در کانادا بگذراند
  • اینکه متقاضی قبلا سفری به کانادا داشته یا نه و اینکه درصورت حضور قبلی در کانادا تا چه حد به قوانین مربوط به ویزای اقامت موقت خود پایبند بوده است
  • وجود یا عدم وجود مدارکی مبنی بر اینکه متقاضی حمایت مالی شخص سومی (حقوقی یا حقیقی) را در مدت زمان حضور خود در کانادا در اختیار دارد یا خیر
  • دلبستگی های متقاضی در کشور محل اقامت اش (مواردی مثل داشتن شغل، خانواده، دارایی، ملک و املاک، و ...) که احتمال بازگشت وی را بالا می برند
  • اینکه متقاضی از نظر پزشکی و امنیتی شرایط ورود به کانادا را دارد یا خیر
  • کامل بودن مدارک یا وجود نقص در اسناد و مدارک ارسالی
  • آیا متقاضی از نظر سایر نیازمندی‌های ویزای اقامت موقت کانادا واجد شرایط است یا خیر

انتظاری که در وحله اول از متقاضیان اجازه تحصیل و یا اجازه کار موقت می‌رود ترک خاک کانادا در پایان مدت زمانی است که به صورت قانونی می‌توانند در کشور اقامت داشته باشند و این افراد در زمان اقدام برای اخذ ویزا باید بتوانند اطمینان افسر ویزا را در این مورد جلب کرده و این قصد و نیت را به نوعی به اثبات برسانند. با این وجود دولت فدرال کانادا همواره در تلاش برای جذب افرادی است که با استفاده از مهارت‌ها و قابلیت‌هایشان قادرند نقش مثبتی در اقتصاد کانادا داشته و نیاز بازار کار این کشور به نیروهای متخصص و آموزش دیده را برآورده سازند و به همین دلیل تمهیداتی نظیر گروه مهاجرتی "تجربه کانادایی" و یا "اجازه کار مخصوص فارغ التحصیلان خارجی" را تدارک دیده است تا زمینه جذب و اقامت قانونی افرادی که با اجازه اقامت موقت به کانادا وارد می‌شوند را فرهم کند.
بنابراین می‌توان نتیجه گرفت که از نظر قوانین مهاجرت کانادا نفس داشتن نیت دوگانه مشکل‌زا نیست و افسر ویزا نمی تواند تقاضای فردی را صرفا به علت dual intention نپذیرفته و آن را مبنای رد درخواست ویزای اقامت موقت یک فرد قرار دهد مگر اینکه با توجه به قرائن و شواهد موجود به این نتیجه برسد که متقاضی دارای حسن نیت نیست و قصد ترک خاک کانادا در پایان مدت معین شده را ندارد.