تقاضای همزمان برای مهاجرت و تحصیل در یک کشور منع قانونی ندارد. با این حال نیازمندی ها و شرایط این دو کمی با هم تفاوت دارد. فردی که ویزای مهاجرتی می گیرد به دنبال اقامت و "ماندن" در کشور موردنظر است. در حالی که فردی که برای ویزای تحصیلی اقدام می کند می بایست پس از تحصیل به کشور خودش "برگردد". برای اثبات این کار هم باید با نشان دادن یک سری شرایط خانوادگی، شغلی و غیره نشان دهد که به کشور خودش وابستگی اجتماعی (Social tie)، فرهنگی، اقتصادی، کاری، خانوادگی و غیره دارد. با توجه به اینکه هم در فرم های درخواست ویزای دانشجویی و هم در فرم های اقامت شما می بایست به دیگر درخواست های ویزاهای خود اشاره کنید و آنها هم به طور پیش فرض از اینها اطلاع دارند می بایست در این مورد توضیحاتی بدهید.

به عبارتی وقتی برای مصاحبه درخواست ویزای دانشجویی می روید ممکن است بپرسند شما برای اقامت اقدام کرده اید چه تضمینی هست که برگردید؟ وقتی هم به مصاحبه ویزای اقامتی و مهاجرتی خود می روید ممکن است از شما بپرسند شما قصد تحصیل در کشور موردنظر را دارید (این مورد به ویژه زمانی حساسیت برانگیز است که مثلا شما به عنوان یک کارکن ماهر قصد اقامت داشته باشید و نه خویشاوندی و غیره). هر چند بعد از اقامت شما می توانید به سادگی به تخصیل بپردازید ولی قبل از آن اگر با هدف دیگری مثل کار کردن بوده باشد درخواست همزمان این دو کمی غیر عادی است.

در نهایت همانطور که گفتم منع قانونی ندارد و بوده اند افرادی که این کار را کرده اند ولی قدری با هم در تناقض هستند. مگر اینکه شما مثلا درخواست اقامت خویشاوندی داده باشید و قصد تحصیل هم داشته باشید که خیلی با هم تناقض ندارند. این را هم در نظر داشته باشید که اگر درخواست اقامت یا همان مهاجرت رد شود درخواست تحصیل هم رد خواهد شد.