نوشته اصلی توسط
ehsan_nouri
سلام ،
یه مساله ای که هست و گرفتن financial aid رو سخت میکنه اینه که رقابت سر همین پول خیلی زیاده و پول دانشگاه ها هم محدوده بنابراین مقدار نیاز مالی تون توی پذیریش تاثیر میذاره و اکثرا دانشگاه هایی که بر حسب نیاز aid میدن ، این رو در نظر میگیرن که در شرایط امتیازی یکسان بین دو متقاضی اونی رو میگیرن که پول کمتری می خواد . البته این قضیه هست به جز تو 3-4 تا دانشگاه خیلی خفن (مثل MIT,Harvard,Caltech,...) که اینا کلا پذیرششون کمه ؛ مثلا MIT کلا 140 تا خارجی هر سال بیشتر نمیگیره، حالا اینا هرچقد پول میخوان بـشـون میده! واسه همسنه که میگن اگه بورسیه میخوای کارت 100 برابر سخت میشه ولی مطمئن باش شانس پذیرش گرفتنت بدون نیاز به کمک مالی توی دانشگاه های خیلی خوب خیلی بیشتر از وقتیه که بورسیه میخوای!
در مورد نمره ها نکته اینه که فعلا فقط MidYear Report رو میخوان یعنی نیمسال اولت بعد نمره های Final هر وقت اومد بفرست بره خیلی گیر نمیدن ولی نمره میانسال مهمه ... ضمنا اینا رو هم فکس کنی خیلی راحت تر به دستشون میرسه سریع هم بهت گزارش تحویل میدن ...
یه پیشنهاد دوستانه هم بذار بت بکنم. کلا فکر MIT رو خیلی تو سرت نگه ندار . اینجا رفتن حتی واسه نابغه های مملکته ما هم سخته ، خیلی سخت . و مساله اینه که کلا تعریف اونا از دانش آموز درخشان با ما خیلی فرق داره. ایران هر 2 سال کلا 1 نفر بیشتر نفرستاده MIT (واسه لیسانس البته). وقتتو بذار یه دانشگاه مناسب تر پیدا کن که شرایط مالیت رو درک کنه (این یه اصل اساسیه

). من شخصا Northwestern رو خیلی قوی میدونم. هم سطحش بالائه هم بورس خوبی میده و اگه SAT1 داده باشه وضعت عالیه . نمره SAT ت چند بوده ؟
با دوستمون موافقم... فقط اینا 3-4 تا دانشگاه نیستن: 8 تان... (لیستون توی PDFام هست...)
در ضمن 100 برابر هم سخت تر نمیشه... اینکه نیاز مالی در مواقعی که دانشگاه need aware باشه؛ چقدر امتیاز منفی محسوب میشه؛ از دانشگاه تا دانشگاه فرق میکنه؛ و واقعاً کسی نمیتونه دربارش نظر قطعی بده... ولی طبق تجربه و رزومه هایی که من دیدم؛ 100 برابر سخت تر نمیشه! البته میدونم که دوستمون اغراق میکنن؛ ولی طبق تجربه میگم که این قضیه در دانشگاه های پولدارتر و بزرگتر کمتر برقراره... مثلا اون دانشگاه هایی که توی PDFام به اسم full need لیستشون کردم. یا دانشگاهی مثل Stanford (هم بزرگه - از نظر تعداد دانشجو - هم پولداره)...
ولی خوب منطق کار اینه که وقتی شما سطحت به اندازه ی یه need blind با admission rate، مثلاً 10% هستش، دیگه اپلای کردن برای یه need aware با admission rate مثلاً 6% خیلی کار عقلانی ای نیست... یعنی مثلاً شما اگه میبینی نمره هات و سطحت به dartmouth نمیخوره؛ دیگه Caltech اپلای نکنی بهتره... (وقتی که نیاز مالی داری...)
در ضمن از بین need aware ها هم خیلی هاشون هستن که با شرط قبولی هرچقدر پول بخوای (نیاز داشته باشی) بهت پول بدن ها.... (اگه گیج شدی پی دی اف ام رو بخون!)
درباره ی Northwestern شما مطمئنی که خوب به internationalها فاند (حالا از هر نوعی) میده؟ من که تا حالا اسمش رو توی لیست های مرتبط ندیدم... ولی دانشگاه های فوق العاده ای. مخصوصاً رشته ی
journalism و رشته های مشابهش خیلی معروفن....
----
جناب iFoad:
درباره ی نمره ها هم نمره ی سه سالت رو باید بفرستی.... بعد از 1 ژانویه وقتی نمره های midyearات اومد؛ باید یا خودت یا مشاورت (بستگی به سیستم دانشگاه؛ ولی در 90% موارد مشاورت) باید submitشون کنید...
نکته ی مهم: ددلاین regular decision اکثر دانشگاه ها 1 ژانویه است... اما اگه تونستی SAT و بقیه ی آزمون هات رو زود بدی حتماً حتماً سعی کن، یکی دو تا دانشگاه (بستگی به قانون هاشون) هم early اپلای کنی. (توی پی دی اف هم همه ی این ها رو هم توضیح دادم...)
نمرات ترم دوم: به شرطی که waitlist شدی و قبول کردی که توی waitlist بمونی؛ به احتمال خیلی زیاد این نمره ها به دردت میخوره... البته من تجربه اش رو ندارم. ولی شاید حتی اون هم نیاز نشه... چون معمولاً جواب بچه های international رو زود میدن که بچه ها به ویزا برسن... ولی میدونم که از مهمترین معیارها برای پذیرفته شدن از waitlist، همین نمره هاست.... البته خیلی اوقات (برای بچه های آمریکایی) جواب waitlistها ممکنه حتی تا دو هفته - سه هفته قبل شروع ترم هم اعلام نشه...
راستش الان خیلی مهم نیست. جواب ها عید میاد. اگه waitlist شدی، خودت میفهمی باید چه کارهایی بکنی...
علاقه مندی ها (Bookmarks)