پاسخ : باکو (آذربایجان) - مصاحبهی سفارت و تجربیات روز مصاحبه در سال ۲۰۱۵
سلام
مصاحبه من 26 مارچ انجام شد. ساعت 9:30 وقت داشتم. از ساعت 8:45 دم در بودم. ساعت 10 به داخل راه دادند. بعد از بازرسی، ورود به سالن انتظار و تحویل مدارک به باجه و انتظار تا ساعت 12 که مصاحبه انجام شد.
افیسر یه آمریکایی سفید پوست با حدود سن 45 مسلط به فارسی. از پیش زمینم و رشتم پرسید (مکانیک). از کجا این دانشگاه رو پیدا کردید؟ که گفتم US news، از جزئیات مقالاتم پرسید. از این پرسید که روی چی تو ارشد کار کردم. از سربازی پرسید با جزئیات و اینکه په پروژه ای و کجا انجام دادم (نخبگان). پرسید آیا فامیلی در آمریکا داری؟ خانوادت کجا زندگی میکنند؟ شغل پدر؟ و این سوال که به نظرت چه کمکی کنیم که دانشجوهای مستعد دیگه راحتتر پوزیشنشونو تو آمریکا پیدا کنند؟ گفتم دانشجویانی که علاقه ذارند از طریق Us news ,سرچ در اینترنت و غیره پوزیشن ها رو پیدا میکنند و اپلای میکنند، شما به عنوان سفارت پروسه کلیرنس را کوتاه تر کنید!
به من گفت برای پرونده ات باید بررسی اداری بیشتر انجام بشه. یک لیست داد شامل مدارکی که میخواستند بهشون تحویل بدم که عبارت بود از لیست مقالات (که من رزومه ام رو دادم)، ریز نمرات (که من دانشنامه ها رو هم بهشون دادم)، مدارکی از سوابق کاری، مدارک سربازی و فرم سفارت (شامل نام و پاسپورت فعلی و قبلی، ادرس محل سکونت، لیست سوابق کاری، نام خواهران و برادران، ...)، I20 و ریسرچ پلنم رو خودم دادم (ریسرچ پلنم که توسط استادم نوشته شده بود حالت یک نامه حمایتی رو داشت و توضیح داده بود که پروژه من انتقال تکنولوژی و اطلاعات حساس نداره، برای همین ترجیح دادم این نامه رو خودم تحویل بدم)
غیر از من یه دوست ایرانی دیگه برای فوق لیسانس اقدام کرده بود و فاند نداشت و درجا ریجکت شد
علاقه مندی ها (Bookmarks)