یه پیشنهاد برای دوستانی که دارن رایتینگ تمرین میکنن
دوستان میتونن با رعایت چند نکته رایتینگ شون رو به طرزی سریعتر و کم زحمت تر تقویت کنن.
اگر حوصله تون کمه برین اواخر پست و فقط بخش ***نتایج اخلاقی!*** رو بخونین.
مطالب زیر حاصل بررسی آنالیزهای سایت
www.findscore.com روی انشاهای من هست. این سایت به سبک انشاهای 6 نمره ای PBT نمره تون رو از 6 میده. آنالیز 11 انشام رو بررسی کردم، از انشایی که با 444 کلمه نمره ی 6 از 6 گرفتم، تا انشایی که با 483 کلمه نمره ی 5 از 6 گرفتم.
بخش دوم رایتینگ به دو صورت انسانی و کامپیوتری نمره داده میشه و نمره ی کامل از ترکیب این دو نمره بدست میاد. من اینجا فقط درباره ی نمره ی کامپیوتری میخوام صحبت کنم.
ملاکهای نمره دادن کامپیوتری موارد زیر هستن:
1 – unique words : به کلماتی که اسم، فعل، صفت، یا قید هستند گفته میشه (حرف های اضافه و ربط و ضمیرها قبول نیستند).
2 – keywords : تقریباً برابر هست با تعداد اسم ها و فعل ها، منهای افعال ساده مثل go , see,… و کلمات ساده و عام مثل people, person,…
3 – organization phrases : کلمات و عبارات رابط جملات مثل although, nevertheless, because of, Also, …
4 – Fog index : Fog index توی سایتهای انگلیسی زبان به شکل زیر توضیح داده شده:
این شاخص تخمین میزند که برای درک متن شما با یک بار خواندن، چه پایه ی تحصیلی مورد نیاز استو به عنوان مثال اگر Fog index برابر 12 باشد، سطح متن در حد یک دانش آموز سال آخر دبیرستانی امریکا (حدود 18 سال) می باشد. فرمول ریاضی آن بصورت Fog index = 0.4 (ASL + PHW) . که ASL میانگین طول جملات (حاصل تقسیم تعداد کلمات بر تعداد جملات) ، و PHW درصد کلمات دشوار به کار رفته در متن (x 100 حاصل تقسیم تعداد کلمات دشوار بر تعداد کل کلمات) است.
و اما چگونگی نمره دهی بر اساس چهار مورد بالا: برای دریافت نمره ی کامل، برای هر یک از این چهار مورد یک سقف تعیین شده. یعنی مثلاً اگه Fog index شما 15 باشه، نمره ی کامل این شاخص رو می گیرین. مطابق بررسیهای من فرمول محاسبه ی نمره چیزی در این حدود (و نه دقیقاً همین فرمول) هستش:
نمره ی کامپیوتری از پنج = 1 + unique words/220 + keywords/110 + organization phrases/15 + Fog index/15
و نمره ی حاصل رو گرد کنید (به طرفی که نزدیکتره ببرین. مثلاً 3.7 میشه 4 ، و 4.3 هم میشه 4 ؛ ولی آخرش وقت نمره از 30 که میشه این دو نمره ی 3.7 و 4.3 با هم فرق دارن، چون برای محاسبه از 30 از نمرات روند نشده استفاده میشه و آخر سر روند میکنن).
*** نتایج اخلاقی! ***
1 – ساده ترین راهکار: استفاده از organization phrases (کلمات و عبارات رابط جملات) رو حتما حتما تمرین کنین. مطمئن باشین با دو بار تمرین میتونین به 15 تای مورد نیاز برسین و امتیازش رو به راحتی بگیرین.
2 – با توجه به تأثیر ASL (میانگین طول جملات) ، از جملات کوتاه استفاده نکنین، نمرتون رو کم میکنه. بجاش تا میتونین آخر جمله یه کاما بذارین و با کمک حروف ربط، یه جمله دیگه بچسبونین تهش. مثلاً آخر جملات کاما بذارین بنویسین which is…, which helps…, leading to …, bringing …, resulting…, و امثال اینها. سعی کنین به حدود 20 کلمه در هر جمله برسین.
3 – سعی کنین به 220 کلمه ی خاص برسین، چون تعداد کل کلمات ارزش خاصی نداره. بالا بردن تعداد کلماتتون از یه حد خاص حتی میتونه به ضررتون باشه، چون برای افزایش نوشته هاتون از کلمات ساده استفاده میکنین که درصد دشواری متن و در نتیجه Fog index تون میاد پایین. بجاش سعی کنین کلمات مهمتری رو دخیل کنین.
پی نوشت1 : دوباره تأکید میکنم که این اعداد دقیق نیستن و هیچکس نمیدونه ETS دقیقاً و در جزییات چیکار میکنه، اما من امتیاز کامپیوتری 11 انشای نوشته شده م رو با همین فرمولها حساب کردم، و در هر 11 مورد با امتیاز نهایی سایت
www.findscore.com یکسان دراومدن. (البته اون چون از 6 امتیازه، حاصل رو با یک جمع زدم)
پی نوشت2 : برای امتحان حدس من میتونین خودتون انشاتون رو بذارین تو سایت گفته شده و چک کنین.
همتونم خسته نباشین

علاقه مندی ها (Bookmarks)