من هم مثل شما از این ترس دارم که وارد جایی بشم که بعد از یه مدت افسرده بشم و از انتخابم پشیمان.
بشخصه با خیلی از بچه ها از طریق اسکایپ صحبت کردم و خداییش اطلاعات جامعی بهم دادن و حتی هنوز هم پیگیر انتخابم هستن.
رفتن خارج کشور برابر یک سری ریسکهایی که تا حالا شاید تو زندگی تجربه نکرده باشی. ولی من خودم به قطع یقین مطمئنا در این تحقیقی که انجام دادم حوزه اسکاندیناوی انتخاب نمیکنم به خاطر خیلی از مشکلاتی که ذکر شده تا الان البته تحقیق من در بخش فنلاند بود، جامعه آماری 5 نفر: 4 نفر هلسینکی و یک نفر تامپره
1-سردی مطلق هوا در بیش از نیمی از سال (چیزی شبیه جهنم یخی)
2-نبود کار دایم و دستمزد پایین، در موارد معدود برای رشته های کامپیوتر کار مناسب هست. به هیچ وجه روی کار حساب نکنین لاقل سال اول
3-طولانی شدن مقطع ارشد گاها تا سال سوم و تعداد امتحانات زیاد در طول ترم و تمام وقت مشغول شدن به مطالعه (البته به حق یکی از بهترین سیستم های آموزشی رو در دنیا دارن و برای ما ایرانیا که یاد گرفتیم فقط پایان ترم و شب امتحان بخونیم سخته و گاها باعث تعدیل معدل می گردد)
4-سخت تر شدن شرایط اقامت
5-هزینه زندگی دانشجویی تا 600یورو در ماه و سال اول 30 میلیون با همه هزینه ها. البته با در نظر گرفتن مینیمم 500 یورو هزینه زندگی، بلیط هواپیما، پول پیش خوابگاه و خرید ناچیز کتاب و وسیله و لباس در حد نیاز
6-یکی از سخت ترین زبانهای دنیا زبان فنلاندیه و حتی یک کلمه نزدیک به انگلیسی نداره
البته من هنوز دنبال یک انتخاب ایده الم و فعلا تمام وقتم گذاشتم برای تقویت رزومه و زبان و تحقیق در مورد کشورها.