اول لازمه بدونید وضعیت ایده آلی ندارید. دوما لازمه بدونید تنها راهکار عملی با احتمال موفقیت 50% برای شما اینکه یک موضوعی انتخاب کنید به عنوان field of interest و در کاور لتری که به استادا میزنید بیارید که لیسانس شما رو پوشش بده و کل این مسیر رو تبدیل به مزیت رقابتی شما بکنه. مثلا! میتونید بگید من رشته نوروساینس یا علوم شناختی رو دوست دارم که بیام روی فلان اختلال، با فلان دستگاه نوظهور و پیشرفته، فلان چیز رو بسنجم. اینجوری لیسانس بی ربط شما، مرتبط جلوه میکنه و ارشد بالینی شمام ثابت میکنه بهشون اختلالات رو میشناسید و دغدغه اش رو دارید. تجربه من میگه این تنها راهی که دارید. اگر توی ذهنتون هست که دکترا رو بالینی ادامه بدید، متاسفانه به نظر شخصی بنده توهم هست. شما فقط میتونید توی فیلد شناختی اپلای کنید که همونم شانس تون متوسط به پایینه ولی روزنه ی امیدی هست. از نظر فاند هم، بله توی دکترا اگر کسی شما رو بخواد پول تحصیل رو قطعا پوشش میده بعلاوه کمی از هزینه زندگی که بنا به پروگرم های مختلف متفاوته. در مجموع، باید این رو بپذیرید که شما بدترین رشته بین تمام رشته های دنیا رو برای اپلای رو انتخاب کردید.
دو توصیه دیگه: اگر توی حوزه ای که علاقتون رو ادعا می کنید به استادا، مقاله لاتین داشته باشید خیلی شانستون رو بهتر میکنه. اگرم برای یک ارشد دیگه در یک رشته ی دیگه اپلای کنید به خودتون لطف بزرگی کردید. مثلا ارشد مهندسی پزشکی با این داستان توی کاورلتر که شما میخواید علم روانشناسی که یاد گرفتید به علم پایه ای که داشتید کمک کنه و توی رشته خودتون تحول و نوآوری رقم بزنید! البته بگم که مشکل ارشد دوم اینکه احتمال دریافت فاند از 100% که در دکترا هست میشه 60% در ارشد. و نکته مهم تر اینکه، احتمال گرفتن ویزاتون از 90% میشه 40%. چون آفیسر رو باید قانع کنید چرا لازمه دوباره ارشد بگیرید؟ فرض اولیه آفیسر این خواهد بود که شما میخواید بیاید خارج و دیگه برنگردید! چیزی که شما باید مخفی اش کنید و بر علیه اش سند و مدرک جور کنید.
در مجموع، واقع بینی هرچندم تلخ باشه در زمانتون خیلی صرفه جویی میکنه، پس توی هر مشورتی اگر کسی چیزی گفت که واقعی بود ولی دوست نداشتید بشنویدش، انکارش نکید و منطقی تصمیم بگیرید. و حتما با افراد بیشتری مشورت کنید.
الان یادم اومد اینم اضافه کنم که اصلا برای دانشگاه های تاپ اپلای نننکنید. اگر 8جا اپلای قراره بکنید که باید همین حدود باشه تعدادش، 4جا رو ضعیف (به معنی نداشتن جلوه پژوهشی تاپ) که فاند میدن (توی سایت هاشون توی قسمت فایننشال ساپورت میگن، نگفتن ایمیل بزنید بپرسید چه قدر میگیرن، چه قدر میدن) انتخاب کنید. و 4 جا هم متوسط که فاند میدن. یادتون باشه زمانی دانشگاهی متوسطه که شما اسمشو به هرکی میگید بگه اره فکر کنم شنیدم. و دانشگاه ضعیف اونی که به هرکی میگید بگه مگه همچین جایی هم هست! دانشگاه های ضعیف که مورد علاقه بومی ها نیستن برای بین الملل ها بهترین شانس اند!
موفق باشید.
علاقه مندی ها (Bookmarks)