نقل قول نوشته اصلی توسط blue_shift59 نمایش پست ها
این عدد به این صورت است که شما در مدتی که برای اقامت شش ماهه تشریف میارید باید منزل مبله موقتی بگیرید که در جایی که من هستم به طور میانگین ماهی 1200 یورو خواهد بود یعنی حدود 40 یورو در روز و حدود 1200 یورو هم باید دپوزیت بگذارید. در هر روز چیزی در حدود بیست یورو هم هزینه خورد و خوراک خواهد شد. بقیه هم تقسیم هزینه های رفت و آمد و خرید مایحتاج است. حتی اگر شما با روزی 50 یورو هم کنار بیاید این سفر شش ماهه برای شما 180 میلیون تومان آب خواهد خورد. در مورد اینکه فرمودید کسی که اقامت دارد با ماهی هزار یورو زندگی راحتی دارد باید عرض کنم اصلاً اینطور نیست و شاید شما دارید در مورد زندگی در دهات آلمان صحبت میکنید که موضوع بحث مهاجرت کاری نیست چون مهاجرت شغلی معمولاً به شهرهای بزرگ است چون شغل مهندسی در شرکتهاست که آنها هم در دهات نیستند. حتی در شهر کوچکی مثل کیل شما با ماهی 1500 یورو زندگی بخور و نمیری داری و اصلاً زندگی راحتی نیست. نمونه واقعی اینکه یک پناهنده با ماهی 700 یورو پول توجیبی و پرداخت پول اجاره توسط دولت واقعا زندگی سختی دارد. اگر اجاره را ماهی 800 یورو هم بگیریم که محاله دیگه پیدا بشه این مجموع ماهی 1500 یورو خواهد شد. بنده با اطمینان عرض میکنم اگر پیشنهاد کاری داشتید که زیر ماهی 2000 یورو خالص پرداخت میشد اصلاً به اون پیشنهاد فکر هم نکنید خصوصاً وقتی با خانواده مهاجرت میکنید. یک زندگی خیلی معمولی بدون مسافرتهای زیاد و سفر به ایران و رستوران گردی هر هفته ای و خرید لباس آنچنانی و .... ماهی 2200 تا 2800 یورو برای شما خرج بر میدارد. اگر میخواهید در شهرهای خیلی کوچک زندگی کنید اشکالی ندارد ولی شغل نیست در این شهرها و داستان چیز دیگری است. شهر کوچک هم که میگم در حد شهرکهای شمال کشور خودمون هم نیستند. در نظر بگیرید بعضی از این محلها کمی از شهرک اکباتان تهران بزرگترند. البته یک چیز بسیار مهم اینجا اینست که شما از چه زندگی و سبکی دارید مهاجرت میکنید. مثلاً انتظارات من مثلا شهرستانی با شمای مثلا بچه قیطریه قطعاً متفاوته از مهاجرت اما حقیقت اینه که همه ما به یک حداقلهایی نیاز داریم. لطفاً در راهنماییهاتون و یا اشتراک تجاربتون ، مسائل مربوط به مهاجرین پناهنده را با مهاجرین شغلی ترکیب نکنید. این دو گروه مهاجر از نظر قانونی و شرایط زندگی خیلی متفاوتند. مثال ساده اینکه من مهاجر شغلی اگر بیکار بشم به خودم مربوطه و شش ماه فرصت دارم یا کار بگیرم یا برگردم خونم ولی اون پناهنده عزیز در صورت بیکاری برمیگرده خانه اول یعنی حقوق ماهی 700 یورویی دولت و پناهگاه یا اقامتگاه دولتی رایگانش. در بقیه جاها هم همینطوره. یعنی من باید از حقوق خودم لباس و غذا بخرم پناهنده میتونه سالی 400 تا 600 یورو بن خرید دریافت کنه و لباس شب عید بخره. پس ماهی 1000 یورو یک رویاست برای یک مهاجر کاری. حداقل حقوق ناخالص ممکن برای زندگی مجردی رو در رشته های IT در نظر گرفتند که بدلیل نیاز بسیار زیاد بتونن نیرو جذب کنند. فکر کنم نزدیک به سالی 46000 یورو یا کمی کمتر باشه. این معیار مناسبی برای یک مجرد است که آیا مهاجرت بکند یا خیر. در نظر بگیرید که مثلاً مهاجرین هندی که در این حوزه از بهترین ها هستند میتونند در یک اتاق 14 متری 5 نفره زندگی کنند و هفته ای یکبار حمام برند (دیدم و باهاشون رفت و آمد داشتم) اما آیا ما هم میتونیم؟ بعید میدونم. ختم کلام اینکه اگر مجردید با ماهی 2000 یورو میتونید خونه بگیرید و زندگی خوبی داشته باشید (بعد از اقامت و داشتن حساب بانکی و اجاره خانه مناسب) اگر متاهلید 2500 یورو کمتر زندگی راحتی ندارید و اگر بچه دارید 2800 یورو حقوق مناسب زندگی شماست در شهرهای بزرگ.
دوست عزیز امکانش هست شما بگی کجا سکونت داری ؟ در خصوص اجاره بها که با سرچ ساده تو سایت www.wg-gesucht.de می شه قیمت ها رو متوجه شد. درسته همه مدل خونه هستش از WG گرفته تا آپارتمان شخصی و ... و هر کسی طبق بودجه شخصیش تصمیم می گیره که کجا سکونت داشته باشه. تجربیات دوستانی که رفتن این رو می گه.