سلام.
به نظر من:
1-هزينه دانشگاه تو نروژ رايگان و در فرانسه حدود 500يورو
---بدون احتساب بیمه 237 یورو. این مبلغ در کل پولی که خرج می کنین خیلی کمه بنا بر این از فرایند تصمیم گیریتون خارجش کنید
2-تحصيل در فرانسه به زبان فرانسوي هست(انگليسي هم هست كه شهريه داره)ولي در نروژ انگليسي
-- این نه تنها یه مزیت نیست بلکه عمده ترین عیب کشور های اینچنینی هست. به عنوان کسی که دارم تو همچین کشوری درس می خونم می دونم که دوباره به هیچ عنوان همچین اشتباهی رو نمی کنم. چون شما از بدنه واقعی جامعه جدا و ایزوله هستین ولو اینکه همه بلد باشن انگلیسی حرف بزنند. مثلا تصور کنین شما می خواهید برید تو یه فعالیت فوق برنامه تو دانشگاه شرکت کنید. خب فرض اتباع اون کشور 3 نفر هستند و شما یکی! هیچوقت اون سه نفر با هم انگلیسی حرف نمی زنند به خاطر گل روی شما! هرچند انگلیسی رو خیلی خوب بلدند ولی زبان مادری براشون یه چیز دیگست و خوشایند تره.(خیلی طبیعیه) خوب حالا حال خودتونو تصور کنین. خیلی زود فقط به جمع دانشجوهای خارجی می رید که اونجا هم انگلیسی همه در همین سطح متوسط هست و مشکل برقراری ارتباز کم و بیش هست. نکته اینجاست که هیچ امید بهبودی نیست چون هیچ کی نمی تونه از یکی دیگه یاد بگیره و بهتر بشه چون همه در یه سطح پایین صحبت می کنن. آخرین راه حل این میشه که هر کس فقط با دوستان هموطنش می گرده. و اینطوری میشه که از نظر تجربه و رشد فردی تحصیلتون در اون کشور حاصل زیادی نداره.
3-رفاه اجتماعي طبق امار سازمان ملل نروژ چند ساليه كه تو 3تاي اوله
این آمار ها برای سیاست مدار ها و برنامه ریزان اقتصادی خوبه. به عنوان یه دانشجو شما فرقی بین رتبه 3 و رتبه 8 (فرانسه) حس نمی کنین. این فاکتور رو هم حذف کنید
4-هزينه ي زندگي در فرانسه بجز پاريس و ليون نصف نروژ هست
--خب این کاملا مهمه.
5-نروژ دكترا رو 100% بورس ميكنه با حقوق رويايي اما فرانسه معلوم نيست
نکته مهمیه. فقط در نظر داشته باشید به طور تقریبی نصف دانشجوهای دکترا در فرانسه هم بورس هستند.(منبع campusfrance)
6-ميرم ترم 5.يعني 1سال وقت دارم كه مدرك زبان بگيرم.از فرانسه خيلي كم مي دونم.يعني سخته كه b2بگيرم.اما انگليسي تقريبا با چند ماه وقت مي تونم ايلتس رو بگيرم.
-- این یه فرق اساسیه. یادگیری یه زبان مث فرانسه تا سطح ب2 گاو نر می خواهد و مرد کهن.
7-از نظر طبيعت زياد راجب فرانسه اطلاع ندارم اما نروژ اس دنياست
-- خب اطلاع داشته باشین(!) که فرانسه با سالی 80 میلیون توریست اولین کشور توریستی دنیاست
8-نروژ سياه پوست خيلي كم داره.اما فرانسه تا دلت بخواد
-- این هم شد فاکتور؟
9-از نظر صنعتي فرانسه خيلي خيلي جلوتره
-- درست نیست. نروژ هم کشور صنعتی ای هست. ولی مثل فرانسه برند های معروف و جهانی که از بچگی شنیده باشیم ندارن (مث پژو، کنکورد، موشک آریان!...) کشور های سوئیس بلژیک هلند همه از همین قبیل هستند. ثانیا ممکنه که بله در آمار کلان کشور ها تولیدات صنعتی فرانسه بالاتر باشه. ولی فکر می کنین این مسئله چقدر تاثیر مستقیم داره روی کیفیت تحصیل و زندگی شما به عنوان یه دانشجو؟
یکی از قوی ترین دپارتمان های کشتی سازی اروپا در سوئیس هست (ETHZ) در حالیکه سوئیس اصلا دریا نداره! بنا بر این خیلی راحت و خطی نمیشه ارتباط بین این مسائل برقرار کرد. به نظر من این فاکتور رو هم حذف کنین.
10-از نظر رنكينگ دانشگاهي فرانسه بهتره اما خيلي تفاوت ندارن
-- خواهش می کنم این رنک رو بیخیال بشین! هیچ ارزشی تو دنیای واقعی نداره. اگه نروژ دانشگاه خوبی پیدا کردی بخاطر رنک بیخیالش نشین.
11-از نظر ويزا نروژ خيلي راحت تر ويزا ميده و انصافا من تو بچه هاي نروژ ريجكت نديدم.اما تا دلتون بخواد فرانسه ريجكتي داره
--خیلی نکته مهمیه
فقط یه نکته خیلی مهم
مقایسه فرانسه و نروژ از نظر ابعاد و گستردگی سیستم دانشگاهی یه جور مقایسه فیل و فنجون هست. بریا مثال در فرانسه حدود 60 دانشگاه و اکول و ... فوق لیسانس مکانیک سیالات ارائه میدن. ولی در نروژ چند تا گروه مکانیک وجود داره؟ کلا ظرفیت پذیرشش چند نفر میشه؟ من ندید(!) حدس می زنم حداکثر سه یا 4 تا دپارتمان مکانیک بیشتر تو کل نروژ نیست که این کارتو سخت می کنه.
ویرایش توسط basy : August 17th, 2010 در ساعت 07:13 PM
علاقه مندی ها (Bookmarks)