دوستان سلام.
من شخصا بر سر دوراهی انتخاب بین بلژیک و کانادا موندم. البته هنوز برای ویزای هیچکدوم اقدام نکردم ولی از الان می خوام یه مقایسه اولیه داشته باشم. اگه شما هم نظرتون رو بگین، ممنون می شم.
بنده یه اسکالرشیپ با مبلغ 1800 تا 1900 یورو در ماه از K.U.Leuven دارم برای دکترای Computer Science. از طرف دیگه یه پذیرش فول فاند از Ecole Polytechnique de Montreal برای دکترای ریاضی کاربردی با مبلغ 19000 دلار کانادا که 2200 تاش برای شهریه و حدود 1000 تاش برای بیمه می ره. عملا میشه گفت که فاند دانشگاه بلژیکی 1.5 برابر کاناداست. در ضمن هزینه پرواز به بلژیک رو هم دانشگاه قبول می کنه. من خیلی رو این موضوع که کدوم انتخاب بهتر می تونه باشه فکر کردم و به این نتیجه رسیدم که هر کدوم از انتخابها مزایای خودشون رو دارن به ترتیب زیر:
بلژیک:
1. هوای معتدل ساحلی در مقایسه با آب و هوای بسیار سرد کانادا
2. نزدیکی به ایران و امکان رفت و آمد آسان و ارزانتر به منزل!
3. امکان سفر به اروپا بدون دردسر ویزا
4. کمتر بودن میزان مهاجرین در مقایسه با کانادا که اصولا توسط مهاجرین فتح شده
5. دوره دکترای مبتنی بر پژوهش و بدون Coursework که البته به نظر خیلیها این یک عیب محسوب میشه
6. امکان استفاده از سیستم جدید European Blue Card که احتمالا تا حد زیادی مشکل اقامت در اروپا پس از اتمام تحصیلات رو برطرف می کنه.
7. رنک بالای K.U.Leuven که بهترین دانشگاه بلژیک و بین 60 تا 90 امین دانشگاه دنیاست.
کانادا:
1. مردم بسیار خونگرم و مهاجرپذیر در مقایسه با بلژیکی ها که به سرد و تودار بودن، دست کم در برخورد اول معروفند.
2. وسعت بسیار زیاد و تراکم جمعیت بسیار پایین
3. رواج بیشتر زبان انگلیسی، حتی در مناطق فرانسوی زبان.
4. فرصتهای بیشتر شغلی در بخش صنعت در مقایسه با بلژیک که به شدت اقتصاد مبتنی بر خدمات داره.
5. دوره دکترا دارای Coursework شبیه به آمریکا که برای بعضی یک امتیاز محسوب میشه.
6. هوای آفتابی بیشتر در مقایسه با بلژیک که تقریبا هر روز بارون می باره
7. امکان مهاجرت آسان و اخذ اقامت بعد از تحصیلات که بلافاصله درهای بازار کار آمریکا رو هم باز می کنه.
البته در مورد خاص من، همونطور که گفتم، بهتر بودن شرایط مالی اسکالرشیپ بلژیکی هم هست که فکر می کنم خیلی مهم باشه. در ضمن این رو هم حتما می دونید که بلژیک در عین حالی که به طرز نفس گیری زیباست، به عنوان کسل کننده ترین کشور دنیا معروفه!
آیا به نظرتون معیار دیگری برای مقایسه هست که من فراموش کردم؟
البته من خیلی علاقمندم بدونم که به طور کلی مخارج زندگی در شهر گنت نسبت به مونترال چطوره؟ حدس من اینه که مونترال باید گرونتر باشه. در واقع چون گنت شهر کوچیکیه، تو اینترنت هیچ مقایسه ای ازش با شهرهای بزرگ در دست نیست.
شخصا ترجیح می دم که اگه تونستم برم بلژیک ولی از این می ترسم که در آینده هر کی رسید بهم بگه که اشتباه احمقانه ای مرتکب شدم.
علاقه مندی ها (Bookmarks)