سلام،
از دوستانی که رفتند مصاحبه فقط BS رو خواستند دیگر، گردش حساب رو که نخواستند؟
سلام،
از دوستانی که رفتند مصاحبه فقط BS رو خواستند دیگر، گردش حساب رو که نخواستند؟
شکست آن نیست که زمین بخوری، آن است که نتوانی بلند شوی.
Prosperous individuals use failure as stepping-stones to new approaches and then to eventual success.
تجربيات عشق آباد
با اتوبوس ساعت 5 و نيم عصر از ترمينال شرق تهران حرکت کرديم و ساعت 7 صبح فرداش ترمينال قوچان بوديم.
رفتيم ميدان فلسطين قوچان و از اونجا با تاکسي به سمت مرز حرکت کرديم. از قوچان تا باجگيران حدود 80 کيلومتره با يه جاده کوهستاني. تاکسي پس از عبور از کنار روستاي باجگيران و پس از پشت سر گذاشتن صف کيلومتري تريلرها ما رو حدود 8 و نيم به سالن مسافري ايران رسوند. مواظب باشين تاکسي بايد تا سالن مسافري ببرتتون. کرايه اش هم 3000 تومن هست.
بلافاصله بعد از ورود به سالن مسافري از اغذيه فروشي سمت راست منات بخرين. نفري حداقل 120 منات لازمه. هر منات 670 تومن هست. البته اگه يه خرده ميخواين بيشتر خودتونو تحويل بگيرين بيشتر بگيرين. ما نفري 100 تا خريديم حتي با صرفه جويي هم يه کوچولو کم اومد. قبلنا پولشونو عوض کردن و صفراشو کم کردن. ارزش یک منات جديد برابر پنج هزار منات قديم است. مثلا فروشنده به ما 200 منات داد گفت يک ميليون منات قديمه.
بعد رفتيم داخل بانک ايران عوارض خروج از کشور رو نفري 11000 تومن واريز کرديم.
بعد کمي جلوتر پاسپورتو داديم به افسر مهر خروج بزنه. بعد باجه رياست جمهوري پاسو ميگيره يه نيم ساعتي معطل ميکنه بعد کلي سوال ميپرسه و بعد قسمت پزشکي ميگه کديين و يه سري دارو نبايد داشته باشين.
بعد از ساختمون ايران خارج ميشين. کيوسک سربازاي ايران رو رد ميکنين و ورود به خاک ترکمن.
بعد از در خاک اوناست. اونور در هواي خارج رو ميتونين تنفس کنين. براي من حس جالبي بود. اولين چيز کيوسک سربازاي ترکمن هست. پاسو بهشون ميدين. قروقاطي يه چيزايي ميگن. يه کم خنده بازاره. صبر ميکنين تا يادداشت کنن و يکيشون اروم اروم ميبره اونطرفتر يه کاري ميکنه پس مياره.
ساختمون روبرو مال اوناست. اسم مرز اونها گودان يا (HOWDAN) است که توي ويزاتون هم نوشته و فقط از اين مرز ميتونين وارد شين. عکس قربانقلي رو ساختمون هست که داره دست تکون ميده. توي بهار و تابستون ساعتشون نيم ساعت از ما جلوتره.
بعد از ورود به ساختمان ترکمنستان ميرين بانک. رييس بانک يه خانم خوشکل ترکمنه. با همين شکل به ما گفت : بيشششيين. نفري 11 دلار گرفت (واسه ويزاي 5 روزه نوع HS) و يه رسيد داد. بعد رفتيم باجه کنترل پاسپورت براي مهر ورود. انگليش بلد بود. يه کم باهامون حرف زد و پرسيد چندمين بار و براي چي ميريم . گفت فکر ميکني ويزاي امريکا رو بگيري؟ گفتم آره فکر ميکنم.
بعد بازرسي. براي بازرسي اصلا عجله اي ندارن و فقط ميگن منتظر بشينين. بهتره هر چي تو جيباتون دارين بذارين تو ساک. با کلي تاخير بعد از چک کردن وسايل با دستگاه اشعه ايکس پاسو گرفتن. بازرسي بسيار دقيق و دونه دونه همه وسايل داخل ساک رو انجام دادن. يه امضا هم گرفتن. کل جيبا رو خالي ميکنه ميگه برين رو يه تسمه بايستين. بعد تسمه رو روشن ميکنه از تو دستگاه ردتون ميکنه. ديگه بازرسي تمومه و ميتونين وسايلتون جمع کنين و برين بيرون از ساختمون. يادتون باشه پاسپورت رو بگيرن. ما داشتيم ميرفتيم بيرون يادمون افتاد پاسمون دست اوناست، شانس آورديم.
بعد از خروج از ساختمان ون هاي دولتي هستن. قيرق (چهل) منات ميگيرن از هودان به برزنگي ميبرن. توصيه ميکنم اعداد ترکمني رو از اينترنت پيدا کنيد و همراهتون باشه تو پول دادن خيلي به درد بخوره.
اين منطقه بسيار سرسبزه (برعکس طرف ما که خيلي سرسبزيش کمه!!!!!!) ولي حفاظت شده است و تاکسي عادي توش نميتونه رفت و امد کنه. کرايه اش هم 15 دلار يا 40 مناته که بهتره منات بدين. چک و چونه هم اصلا نداره. مثل اينکه تو جيب دولتشون ميره و راننده کاره اي نيست.
برزنگي پياده ميکنن و ثبت پاسپورت ميکنين و بعدش ديگه کسي کاري باهاتون نداره. ما يه تاکسي گرفتيم تا هتل پايتخت (هتل عشقابات). از اينجا به بعد ميتونين به قول دوستان قدرت چانه زني تون رو محک بزنين. دو نفري 25 منات داديم. فکر کنم ارزونتر هم ميشد چون همين مسيرو برگشت 5 منات داديم.
شهر قشنگ و تميزي دارن. توجه کنين تاکسي هاشون و بقيه مردمشون چقدر رانندگيشون با ما فرق داره و مقررات رو رعايت ميکنن. حدود 12 رسيديم هتل و بعدش پرداخت کرايه و تحويل اتاق. يک دو تخته 50 دلار داديم. قبل از خروج از هتل پاسو ازشون بگيرين و هر جا ميرين همراهتون باشه. مثلا براي استفاده از اينترنت توي مجتمع ييمپاش پاسو ميخوان.
بعد از هتل رفتيم پارک عشق اباد (نام قديمش First Park) روبروي هتل سمت چپ. پارک عشاق ترکمنيه. باحاله با صحنه هاي عاشقانه. حتما برين. يه باربکيو هم تو فضاي آزاد وسطاش داره که کباباش ارزونه و شبيه ايرانه ولي بزرگتره. فروشنده اش يه خانم قد کوتاه دوست داشتنيه.
بعد رفتيم ييمپاش. با خط واحدشون ميتوننين برين. ارزونه نفري 20 تنگه ( 100 تنگه ميشه 1 منات جديد). مجتمع قشنگيه فروشنده هاش باحالن و کمي انگليسي بلدن. يکيشون خوب بلده. همه چي داره. اگه اينترنت لازم دارين طبقه سومش هست. 10 دقيقه يک منات. مسئولش انگليش بلده. پرينت هم ميتونن بگيرن اگه لازم داشتين. من انروز يک نامه که از استادم خواسته بودم بنويسه کارم حساس نيست رو دريافت کردم و پرينت گرفتم. گرچه روز مصاحبه نخواستن و منم ندادم.
مردمشون خيلي با نمکن و مهربون. بتونن راهنمايي ميکنن. شباش حضور پليس پر رنگه و باعث احساس امنيت بالايي ميشه. فکر کنم حتي يه دختر تک و تنها بتونه 11 شب راحت تو خيابون باشه. کاري که تو ايران سخته. اما احتياط هم خوب چيزيه. قيمتها به نسبت خودشون خوبن. منتها چون با اين قضاياي دلار که ارزش پول ايران حدود نصف شده ميبينين قيمتا هم به همين نسبت بيشتر از ايرانه.
قربانقلي رييس جمهورشونو خيلي دوست دارن. ميگن اون پدرمونه. چرا واقعا؟ چون آب و برق و گازو .... مجانيه و حقوقشون هم خوبه. اونطور که ما ديديم مردمش خيلي راضين. حالا ما چي؟؟؟ بعضي چهار راه ها رو به جاي پل هوايي براي عابر زيرگذر عابر زدن که در واقع يه مجتمع فروشگاهي اون زيره. کار جالبيه. يکيش سر چهار راه first park هست.
سفارت امريکا روبروي هتل سمت راست بعد از ساختمون سبزه هست. درب ورودش توي خيابون پوشکين هست. روبروش يه پارکه. ظهر تا شبو گشتيم و سعي کرديم با هر کي بلده انگليش حرف بزنيم که هم چيزايي که لازم داريم بخريم، هم با فرهنگشون اشنا بشيم هم حرف زدنمون روونتر بشه. فرداش ساعت 8 و نيم رفتيم دم در سفارت.
ساعت 9 يکي يکي علامت دادن، به نوبت ميرفتيم تو. توي سفارت هم همه چيز طبق رواله و کارتون رو انجام ميدين. خداي نکرده خاک امريکاست. خيلي راحت تر از اون چيزيه که ميشه فکرشو کرد. انگليسيتون متوسط باشه و دستپاچه نشين ديگه نگران هيچي نباشين. بعد از بازرسي يه شماره ميدن و به اتاق انتظار ميرين و بر اساس شماره ابتدا به انگليسي براي تحويل مدارک و دفعه بعد به فارسي براي مصاحبه صدا ميزنن. صداي اسپيکرشون کمه و سر صداي ماها توي اتاق انتظار زياد مخصوصا توريستيا. بايد گوشتونو تيز کنين. مدارک همراه داشته باشين ولي فقط ضروريا رو به اون خانومه بدين .cv رو هم بهش بدين ولي بقيه چيزا رو اگه افيسر خواست به خودش بدين. سوالات معمولي هست. اصلا نگران نباشين. اما آماده باشين و توکل بر خدا کنين و آروم باشين. سعي کنين تو اتاق انتظار به خودتون فکر کنين و با گوش دادن به حرفاي بقيه آرامش خودتونو به هم نزنين . سه تا دانشجو بوديم همه رفتيم واسه کلير.
بعد از مصاحبه رفتيم روسکي بازار. نزديکه به هتل. پياده رفتيم. يه بازار محليه که خيلي چيزا توشه حتي پنير پگاه ايران.
دلم ميخواست يه روز ديگه عشق اباد بمونم ولي دوستم ميخواست برگرده. برگشت 5 منات داديم تا برزنگي. کلا 20 منات برامون موند. خواستيم آخرسر با قدرت چانه زني بالامون حالشونو بگيريم همونو بديم بريم مرز. يارو خالي رفت و ما ناکامانه منتظر بعدي شديم. نفري 11 دلار و 10 منات به ون بعدي داديم. رسيديم هودان. بازرسي خفيف، مهر خروج از ترکمنستان و کاراي تکراري . بعد هم وارد سالن ايران ميشين و باز کاراي تکراري، مهر ورود به ايران و رياست جمهوري و بازرسي مختصر. همه کارهاي زمان ورود اين بار هم موقع خروج تکرار ميشن. فقط پرداخت عوارض ديگه در کار نيست. اگه منات اضافي داشته باشين هموم مغازه ميخره. بعد از خروج از ساختمون مسافري ايران يه کم بياين پايينتر يه تاکسي 3 تومني ميتونين پيدا کنين. بعد هم قوچان و تهران.
اين سفارت با دانشجوها خيلي خوبه. از همگي خواهش ميکنم با زرنگ بازي و رفتارهاي غير متعارف ايراني تو همه مراحل (از وقت گرفتن تا مصاحبه) اين تصورشون رو خراب نکنين تا حداقل يه سفارت مطمئن دانشجويي داشته باشيم.
موفق باشين
ویرایش توسط Ashgabat : April 14th, 2012 در ساعت 12:31 AM
دوست عزیز، تبریک میگم ،ممنون بابت توضیحات کاملتون. میشه از شرایط خودتون بگین؟ مثل مقطع تحصیلی، فاند ، …
اصلا خودتونو درگير اين جور شرايط نکنين. دانشجو رو دنبال بهونه هستن ويزا بدن. البته اگه خودمون با رفتارهامون صاحب کرم رو پشيمون نکنيم. فادي خيلي ادم باحاليه. به نظرم دانشجوهاي ايراني رو دوست داره. اگه يکي به من تو روز روشن شب بخير ميگفت برگه رو ازش ميگرفتم (شوخي با rrahmati)![]()
با تشکر از شما
من فقط اشاره کنم که شما مهر خروج را که یگیری ، چون دانشجو میباشید نیاز به پرداخت 11000 تومان عوارض ندارید
اگه قبول نکردن با برگه که وزارت علوم میده بشون ثابت کنید. اینا چون همش میگیرن و کسی چیزی نگفته باز میگیرن.
با سلام و تشکر از همه دوستان
ممنون از آقای رحمتی عزیز که همه چیز رو توضیح دادند ...اون خانواده ای که ریجکت شدن من بودم به همراه همسرم و پسرم(
خواستم توضیحات آقای رحمتی عزیز رو کامل کنم ...... ما اولین نفری بودیم که مصاحبه شدیم بسیار افسر مهربون و آرومی بود ما برای عروسی خواهر همسرم می خواستیم بریم ولی چون هم پدر و مادر و خواهرش سیتیزن آمریکا هستند و ما پرونده مهاجرت داریم کنسول گفت من قانع نشدم که شما برمیگردین ... البته به این وضوح نگفت فقط یه برگه به ما داد ... لازم به ذکره که خودمون تو فرم ds160نوشته بودیم و مدارک مهاجرت رو هم داده بودیم ولی با وجودیکه من کارمند بانک هستم و همسرم هم مغازه داره ظاهرا" اینا برایش قانع کننده نبود ... البته ما خانوادگی دو تا ویزای شینگن و 4 تا ویزای انگلستان تو پاسپورتمون داشتیم و تا حالا برای آمریکا هم ( به دلیل داشتم پرونده مهاجرت اقدام نکرده بودیم) ولی چون این مراسم برای همسرم خیلی مهم بود گفتیم شانسمون رو امتحان کنیم که متاسفانه نشد .
برای همگی آرزوی موفقیت میکنم
سلام دوستان
کسی میدونه در ترکمنستان موبایل های ما (ایرانسل یا همراه اول) کار می کنه یا نه؟
سیم کارت خودشون قیمتش چنده؟ و کجا میشه خرید؟
کلا تلفن چطوری میشه زد؟ از تو هتل میشه به ایران تلفن زد؟
سلام به همه
من چون امروز عضو شدم نمي دونم دقيقاً كجا بايد مطلبمو مي نوشتم. ولي مي خوام از تجربه خودم و همسرم كه 11 آپريل (23 فروردين ) براي مصاحبه عشق آباد بوديم رو بنويسم.
راستش من خيلي از مطالب اين سايت استفاده كردم. بچه ها دقيقاً جزئيات رو توضيح داده بودن و ما از لحظه اي كه حركت كرديم دقيقاً مي دونستيم كه الان چي ميشه؟ كجا بايد بريم؟ مثلاً حتي دقيقاً مي دونستيم كه ان ور مرز يه سرباز تركمن مياد پاسپورتامونو براي چند دقيقه مي بره و بر مي گردونه.
خلاصه از اونجايي كه ما زياد از مطالب بهره مند شديم، امروز اومدم عضو شدم تا تجربه خودمونو هم بنويسم.
من و همسرم هر دو براي j1 اقدام كرده بوديم (فرصت مطالعاتي براي دانشجويان دكتري داخل ايران) . 11 آپريل ساعت 2 مصاحبه داشتيم. وقت رو هم از طريق ايميل گرفته بوديم. اگه اسكن DS-2019 رو داشته باشين (البته اين براي ويزاي J1 هست، فكر كنم براي ويزاي F1 بايد I20 رو داشته باشين) با فرستادن اسكن DS2019 و پاسپورتمون برامون خيلي سريع حدود 10 روز بعد از اينكه ايميل زديم وقت دادن. فقط يادتون باشه اگه وقت اضطراري مي خوااين عنوان ايميلتون رو NIV-Emergency بنويسين. ما اون روز ساعت 2 بعدازظهر وقت مصاحبه داشتيم. كلا 5 نفر بوديم. من و همسرم و يه آقاي ديگه براي j1 و يه خانم و آقاي ديگه براي F1 و F2.
مداركي كه ازمون خواستن CV, RP, تاييديه SEVIS، مدرك مالي كه كي حمايت ماليتون مي كنه، و پرسيدن كه جايي كار مي كنين يانه (البته ما گواهي اشتغال به كار داشتيم اما نخواستن كه ببينن). برخورشون خيلي عالي بود . من و همسرم هر دو رفتيم براي كليرنس، از F ها هم خبر ندارم. چون اونا بعد از ما بودن و ما اومديم بيرون.
خلاصه اين كه همه چي خيلي خوب و خيلي منظم بود. من عشق آباد رو براتون توصيه مي كنم. فقط تنها مشكلي كه داشت اين بود كه در سطح شهر و حتي هتل ها كسي انگليسي بلد نبود و ما خيلي از اين نظر مشكل داشتيم. اما اگه تركي بلد باشين مشكلي نخواهيد داشت.
براي ما هم دعا كنين كه زودتر كليرنسمون بدون مشكل انجام بشه.
موفق باشين
ویرایش توسط mamr : April 14th, 2012 در ساعت 02:02 PM
علاقه مندی ها (Bookmarks)