سلام
بچه ها می دونین چقدر مالیات کم میشه از دانشجوهایی که دارن فاند می گیرن؟ چند درصد؟
مرسی
سلام
بچه ها می دونین چقدر مالیات کم میشه از دانشجوهایی که دارن فاند می گیرن؟ چند درصد؟
مرسی
رضا جان یه سوالی. یکی از دوستای من این سوال رو پرسیده و من نمیدونم از کجا این سوال به مخیله اش خطور کرده ولی خب من براش میپرسم. شاید شما بدونین جوابشو.
ایشون میخواد بدونه اونجا چه کرم ضدآفتابی باید بزنه؟؟؟ با spf بالا یا پایین. و اینکه آفتاب اونجا کلا چطوریه؟ البته اینم بگم که ایشون از اتاوا پذیرش داره ولی خب احتمالا این دو جا شبیه هم هستش دیگه. اگر یه توضیحی حتی در مورد آلبرتا بدی شاید دستش بیاد خودش.
حالا بهرحال اگر این سوالم میدونی جواب بدی ممنون میشم.
(مشکلات رو میبینید. این یکی از مشکلات یه قشریه که ویزاشون 34 روزه اومده...!!!)
slx جان برت یه شنیده ای بگم. شاید جواب اینو بگیری. پسر عموی یکی از دوستای من از دانشگاه جان هاپکینز پذیرش فول فاند گرفت و رفت. زمانی که میخواست بره مادر و پدرش رفتند یه قالیچه ابریشمی گرفتن و دادن پسره ببره برای استادش. وقتی پسره رفته بود قالیچه رو بده به استادش گفته بود استاده کلا مونده بود که اصلا اینکار یعنی چه؟؟؟ گفته بود تو فکر کردی من به منظور تو رو برداشتم؟ تو eligible بودی که برت داشتم. همین. کلا گفته بود اصلا از این حرکت من خوشش نیومده بود. یکی از دوستای منم دانشجو دانشگااه تهران بود. زمانی که رفت هلند برای مصاحبه فاند (فاندی که دیگه تقریبا میشه گفت 100 درصد بود و) برای استادش گز و زعفرون برد. من خیلی بهش گفتم اینکارو نکن. اونا از این چیزا ندارن. اصلا وجهه خوبی نداره مخصوصا که الان یه جورایی مثل رشوه میشه. اونا نمی دونن این کارای ما یعنی چه. ولی قبول نکرد. رفت، برد و متاسفانه با اینکه مصاحبه خیلی خوبی هم داشته بود (چون واقعا رزومه عالی داشت و علمش هم واقعا خوب بود) رد شد و استادش به این نکته اشاره کرده بود.
البته اینا تجربه های نسبتا متفاوتیه. و در مورد اول هم که خب قالیچه با مثلا گز واقعا قابل مقایسه نیست. ولی در کل به نظر من نبر. اگر خواستی نهایتا چون اصفهانی هستی گز ببر.
(اگر هم خواستی کادو ببری از این چیز مسی قلمکاریها هست تو میدون شاه ریخته. اونا هم خوبه. اونا هم بی نهایت می پسندن. من زن عموم فرانسویه و هروقت میاد ایران میره یه ساک پر از اینا میخره با خودش میبره. جالبه هنوزم بعد از اینهمه سال سرویسش تکمیل نشده...!!!)
اما از اونجایی که من هیچوقت این تجربه رو شخصا نداشتم بهتره برای reza82 لینک سوالتو بفرستی تا یادش بیاد و بهت جواب بهتری بده.
سلام به همه از جمله دکطر رضای فعال
ما هایی که هنوز ثبت نام نکردیم می تونیم یه برنامه درسی انتخاب کنیم؟ من مشکلم اینه که ممکنه دیر برسم. می خوام بدونم چه کارهای درسی رو الان باید انجام بدم. نمی دونم شاید اصلا باید از استادم بپرسم؟ خواستم ضایع نباشه وقتی می پرسم از استاد
بهترین فرد برای اینکه به شما بگه چه درس هایی رو بردارید خود استادتونه. من در مورد درسهایی که باید بگیرم از استادم سوال کردم. به من گفت شما باید 3 درس بگیری که دوتاشو بهم معرفی کرد و گفت سومیش رو دلخواه بردار. البته گفت وقتی رسیدی بیا آفیسم بیشتر صحبت می کنیم.
شما هم اگر مثل من واسه سوالات سفارت می خوای، همین الان از استادت بپرس.اگرم که نه رسیدی اونجا مشخص می شه دیگه. سخت نگیر
اگر یک روز هیچ مشکلی سر راهم نبود، میفهمم که راه را اشتباه رفته ام . . .
شرمنده که من یه چند روزی نبودم, میدونم که الآن در چه حالی هستین و به شدت دنبال اطلاعاتین. مهاجرت کار سختیه, منم چون خودم سختیش رو کشیدم سعی میکنم زود به زود بیام و تا جایی که میتونم اطلاعات بدم. همونطوری هم که قبلا بارها تکرار کردم هیچ توقع معنوی ای در مقابل این اطلاعات ندارم, و فقط توقع مادی دارم. زعفرون و گز و پسته و شام ناهار و اینا که دیگه این حرفا رو نداره که بابا!بهرحال شرمنده که ما نبودیم یه چند روز, راستشو بخواین هوا خوبه, رفته بودیم لِیک, عشق و حال, دماغتان بسوزَد!
خب, اولین سؤال, مربوط به آقای امین, 25 ساله, از کدوم شهر ننوشتن.
در پاسخ به سؤال شما کارشناس ما میگن چرا سؤالت رو دو بار نوشتی, تازه یه بار هم مسیج کردی؟ همون یه بار گفتی شنیدم دیگه!
کارهایی که میرسین اینجا باید انجام بدین رو قبلا به صورت "فهرست وار" گفتم, بازم دوباره به صورت "فهرست وار" میگم. حالا چرا به صورت "مفصل" نمیگم, چون که الآن دقیق یادم نمیاد که جزئیاتشون چی بود. ممکنه عوض هم شده باشه تازه.
شما وقتی ایشالا وارد فضای سرزمینی خاک پاک کانادا درای شدین, همون بالا تو هواپیما فرم declaration رو پر میکنین. میخواستم بگم قبلا هم گفتم, دیدم باید همه ی این پست اینو بگم, پس نمیگم!آره, همونطور که قبلا هم گفتم! حتما حتما یه خودکاری چیزی همراتون باشه که تو هواپیما فرم رو پر کنین. اصلا شما باید پاسپورت و ادمیشن و نامه ی فاند و نامه ی سفارت و اینجور چیزاتون دم دست باشه, یه خودکارم بزارین بغلشون. اگه فرم رو خراب کردین, یکی دیگه بگیرین, خجالت نکشین.
وقتی به امید خدا پاتون رو گذاشتین توی فرودگاه ادمونتون, میرین توی صف پاسپورت. بعد طرف پاسپورتتون رو میبینه و اون فرم که تو هواپیما پر کردین. بعد یه اتاقی رو نشون میده میگه برو اونجا. یحتمل اون موقع کلی دانشجو اومدن و اون اتاق شاهد صف بزرگی خواهد بود. امیدوارم که یه سه چهار نفری کار بکنن, چون بعضی وقتها یه نفر کار میکنه و صف کلی دراز میشه. به هر حال, وقتی نوبتتون شد, طرف تمام مدارکتون رو میخواد و میبینه و یه استادی پرمیت براتون صادر میکنه. امیدوارم طولانی بهتون بده. به ما که نامردا یه سال یه سال میدادن. به این هندیا و چینیا چهار ساله میدادن! هر دفعه بخوای تمدید کنی کلی دردسر داره و مدرک میخواد و باید هزینه اش رو هم بدین. بعد اون کاغذه رو منگنه میکنه به پاستون. بعد میرین و چمدونتون رو (که ایشالا رسیده و گم نشده!) بر میدارین و میرین به سمت بیرون. دم در خروج از سالن یه نفر وایستاده اون فرم declaration رو ازتون میگیره و اگه توش علامت نزده باشین که چیز ممنوعه ای دارین و اگه بهتون شک نکنه, میگه برو بیرون, اگه نه میگه برو قسمت گمرک.
وقتی اومدین بیرون, اگه آشنایی, فامیلی, دوستی, دشمنی, چیزی دارین که یحتمل اومده دنبالتون. اگرم با این گروه دانشجویی ایرانی ها در ارتباط بودین, ممکنه یه نفر بیاد دنبالتون. اگه آخر هفته برسین شاید من خودم افتخار بدم بیام, همونجا طلبم رو نقدا بگیرم! اگه نه هم که میرین و یه تاکسی میگیرین و میرین به مقصد ( و البته یه شصت هفتاد دلاری پیاده میشین). بازم اگه از قبل خونه ی کسی نخواین برین, میرین هتل یا هاستل تا خونه پیدا کنین دیگه. قبلا لینک هاستل رو گداشتم. به علت قیمت پایین تر و نزدیکی به دانشگاه ملت معمولا میرن اونجا. قبلش حتما رزرو کنین.
http://www.hihostels.ca/westerncanad...dmonton.hostel
مسلما اولین کاری که تو ادمونتون میکنین, اینه که میرین دانشگاه. چون هنوز OneCard ندارین و پول خورد هم واسه اتوبوس ندارین (فکر کنم الآن 2.80 باشه) بهتره که پیاده برین. هم یه کم شهر رو میبینین (شهر که چه عرض کنم البته!), هم یاد میگیرین کجا به کجاس, هم به اقتصاد خانواده کمک میکنین, هم یحتمل گم میشین! بعد میرین با هزار بدبختی و صد دفعه گم شدن دپارتمانتون رو پیدا میکنین و میرین دم دفتر استاد و یحتمل میبینین طرف نیست! پس میرین یه دور تو دانشگاه میزنین و باز میاین و این دفعه شاید باشه. بعد خودتون رو معرفی میکنین و اینا. در مورد اوردن کادو برای استاد, توی پست بعدی توضیح میدم (صرفا به این دلیل که تعداد پستهام بره بالا!!).
بعد لابد استاد میگه که چه درسی بردار و اینا دیگه. اگه نبود یا نگفت هم میرین پیش coordinator خودتون از اون میپرسین.
دانشگاه یه مراسمی داره هر سال به اسم transition orientation . بزار برم لینکشو پیدا کنم.
رفتم گشتم پیدا کردم!!
http://www.iss.ualberta.ca/HelpWhile...ientation.aspx
اُه, خوب شد دیدم, یادم اومد, از الآن باید ثبت نام کنین واسش. اگه نکردین حتما بکنین. معمولا یه برنامه ی دو سه روزه اس که امسالش 29 آگوست شروع میشه. بهتون راه و چاه زندگی تو ادمونتون رو میگن و اینا. اگه حالشو ندارین که برین, نرین!! من خودم چون بچه ی اهل حالی هستم و دلم میخواد با همه رفیق شم و برم تو احتماع و اینا ثبت نام کردم, اما بعد دیدم خیلی هم اهل حال نیستم و خیلی هم اجتماعی نیستم و حالشو ندارم که برم, نرفتم. البته من چون دیفر کرده بودم به ژانویه مال ما یه روزه بود, منم قبلش اومده بودم و تقریبا همه ی کارامو کرده بودم! خلاصه اگه نرین هم مشکلی نیست! به شرطی که یکی باشه که کارایی که باید بکنین رو یادتون بده. مثل همین انجمن ایرانیان.
یه چار تا کار هست که حتما باید خیلی تند زود سریع انجام بدین (به جز خونه پیدا کردن البته!!).
- گرفتن آی دی آلبرتا
- گرفتن سین کارت
- گرفتن بیمه Alberta Healthcare
- باز کردن حساب بانکی
- گرفتن موبایل.
خب مساله اینجاس که اینا همه احتیاج به آدرس دارن که براتون پست بشن. پس نتیجتا تا آدرس نداشته باشین هیچ کدوم رو نمیتونین انجام بدین. پس بحث خونه از همه مهمتره. مساله ی دیگه اینه که اگه پیش رفیقتون هستین موقتا, میتونین آدرس اونو بدین و همه ی اینا رو بگیرین, بعد آدرستون رو به راحتی عوض کنین. به جز آی دی آلبرتا که اگه بخواین آدرس عوض کنین, باید هزینه بدین!
تو دانشگاه, بعد از اینکه حداقل 9 واحد درسی برداشتین (که بشین فول تایم), یه جا رو میگن بهتون (که فکر کنم از پارسال جاش شده توی ورزشگاه دانشگاه. , Van Vliet Centre. recreation). میرین اونجا و میرین تو صف و ازتون عکس میگیرن و بهتون OneCard میدن. یه برچسب هم به اسم UPass می چِسبونن روش که باهاش میتونین به صورت نامحدود سوار اتوبوس و مترو بشین. پولش رو ازتون تو شهریه گرفتن, خیلی ذوق نکنین!! اعتبار این برچسبه از اول سپتامبره تا آخر دسامبر. هر چهار ماه, به شرطیکه full time student باشین یه دونه جدید بهتون میدن. راستی برای گرفتن OneCard یادتون باشه که یا نامه ی ادمیشنتون همراهتون باشه یا اقلا شماره ی دانشجوییتون رو حفظ باشین. پاسپورت هم همراتون باشه به عنوان کارت شناسایی. اگه نمیدونین درس چی بردارین که بشه 9 واحد, مهم نیست, هرچی دم دست بود بردارین, بعدا تو حذف و اضافه درستش میکنین.
همینطور موقع گرفتن آی دی آلبرتا, استادی پرمیت و پاسپورت و اینا رو میخواد, بعد میگه بشین اونجا که عکس بگیره. پس برای هر دو مورد پیشنهاد میکنم که با سر و وضع مرتب و لباس خوب و حجاب کامل برای بانوان و بدون کروات برای اقایون () برین! اینا عکس غیر فوری میگیرن افتضاح در میاد, دیگه عکس فوریشون رو که دیگه خدا میدونه. خودتون رو دیدین خیلی شوکه نشین.
آهان, یادم اومد که میتونین از الآن برین و یه عکس خودتون رو آپلود کنین واسه OneCard که دیگه لازم نباشه اونجا بگیرین.
http://www.onecard.ualberta.ca/
ما نمیدونستیم, کسی نبود به ما بگه, الآن رومون نمیشه کارت دانشجوئیمون رو به فک و فامیل نشون بدیم!
برای گرفتن helathcare باید برین توی یکی از دفاتر رجیستری, یکیش تو همین وایت اَوِنیو که نزدیک دانشگاهه هست, نمیدونم چرا همه رو میفرستن طبقه ی سوم city centre تو down town. شاید برای بار اول باید برید اونجا. برای گرفتن سین هم باید برین به ساختمون Canada Place باز توی down town. طبقه ی همکفش یه دفتره میشینین تو صف, پیش بینی میکنم صف طولانی ای باشه.
برای باز کردن حساب بانکی هم که طبیعتا میرین به یه بانک. اینجا با توجه به اینکه همه چیز اسلامیه (بدون شوخی میگم). بانکداری هم بدون رباس. یعنی پولتون رو بزارین بانک بهتون بهره در حد کله پاچه ی مورچه میدن, برای نگه داشتن پولتون هم ازتون کارمزد میگیرن, اگرم وام بگیرین بهره اش به شدت پائینه. اینه که "معمولا" پیشنهاد میشه که پولتون رو بزارین CIBC. هم نزدیگ دانشگاهه, هم برای دانشجو ها کارمزد نداره. البته کردیت کارتش (اگه فاند داشته باشین و قبول بشین) امکانات خاصی نداره. بحث کردیت کارت خیلی مفصله که از حوصله ی این بحث و الان و اینا خارجه (فکر نکنین بلد نیستما! ) فقط هر بانکی میرین, پیشنهاد نمیکنم TD برین, که وضعش با ایرانیا الآن خوب نیست, فکر میکنه ما تروریستیم. باید بریم ساختموناشون رو رو سرشون خراب کنیم, تا بفهمن ما چه ملت با فرهنگ و آدم حسابی ای هستیم, دیگه به ما تهمت نزنن!
بازم تاکید میکنم که برای انجام دادن همه ی این کارا احتیاج به آدرس (Proof of Address) دارین. مثل اجاره نامه.
واسه گرفتن موبایل هم که هزار تا شرکت هست, خودتون انتخاب کنین دیگه. من Fido و Wind رو پیشنهاد میکنم. شما دیگه خودتون ببینین کدوم چی میدن و چقدر ماهیانه باید بدین ببینین چی می ارزه. فقط اگه قرار داد ببندین دیگه گیر افتادین ها! قبلش تحقیقاتونو بکنین.
بعد از گرفتن خونه و کردیت کارت و اینا هم که باید اینترنت بگیرین. چند تا شرکت هست Shaw و Rogers و Bell و Telus. من شخصا Shaw دارم و راضیم. به دانشجو ها 50 درصد تخفیف میده. فکر کنم اونای دیگه هم بدن.
آهان. یه نکته ی مهم در مورد خونه. اگه باید خودتون پول برق رو بدین, ممکنه برقش وصل نباشه. هر چه سریعتر برین سایت epcor و درخواست بدین که بیان وصل کنن. کردیت کارت لازمه. ممکنه تا یه هفته طول بکشه و شما باید با بی برقی سر کنین. بله آقا, اینجا کاناداس, بهشت نیست که!
شما از روز اولی که برسین کانادا بیمه ی آلبرتا هستین. ولی زودتر برین کارتتون رو بگیرین.
وقتی رسیدین فرودگاه, اگه با همسر گرامیتون تشریف اوردین, تو اون اتاقه که رفتین برای همسرتون هم یه چیزی صادر میشه. الآن دقیقا یادم نیست چیه. یه چونه بزنین قبل اینکه صادر کنه, ببینین میشه work permit صادر کنه. شاید بخواد همسر جان به اقتصاد خانواده کمک کنه.
مورد آخر هم اینکه همونطور که قبلا مفصل توضیح دادم وقتی بخواین گواهینامه ی کلاس 7 بگیرین, آی دی آلبرتاتون رو میگیره و یه دونه دیگه میده که عین همونه, منتها بالاش نوشته "گواهینامه", البته به زبون کفار. در این مورد بعضی ها پیشنهاد میکنن که خب چه کاریه, از اول برین ائین نامه رو بخونین و بیاین امتحان بدین و به جای آی دی, گواهینامه ی کلاس 7 بگیرین که یه بار پول صدور کارت رو بدین.. خب چه عرض کنم, ما که این کارو نکردیم, نظری هم در موردش نداریم. میل خودتونه.
این از پاسخ "فهرست وار" به سؤال اولت!
Mess with the best, Die like the rest..
علاقه مندی ها (Bookmarks)