نقل قول نوشته اصلی توسط mohamadaliv نمایش پست ها
با سلام
با کسب اجازه من هم به این بحث دو نفره ورود می کنم.
چند مورد به ذهنم رسید که نتونستم مقاومت کنم و نگم:
اول اینکه معمولاً ازدواج در پروسه اپلای اثر منفی داره، به خصوص اگه فرد مقابل (نیمه پیدا شده!) قصد ادامه تحصیل در خارج از کشور رو نداشته باشه. این دیگه بر هیچکس پوشیده نیست که یه آدم متأهل چقدر از وقتش رو باید صرف خونواده کنه: مهمونی های خونوادگی، بیرون رفتن های دونفره و ...اگه عروسی کرده باشن و زیر یک سقف زندگی کنند که بحث کار کردن هم پیش میاد و مشکلات دو برابره.

دوم اینکه در بحث سود و ضرر جذب یه نخبه توسط کشورهای دیگه، از دید دولت اون کشور به مسئله نگاه نکنید بلکه از دید یک استاد دانشگاه یا به طور کلی تر از دید سیستم آموزشی که سرمایه گذار اصلی در جذب اون نخبه بوده به مسئله نگاه کنید (گرچه اگر از دید دولت اون کشور هم مسئله رو ببینید دولت اون کشور ذینفع هست). بحث تحصیل در خارج از کشور (با فرض پذیرش فول فاند) یه بازیه برد-برد برای دو طرف هست (شخص بورس شده و دولت یا سیستم آموزشی بورس کننده). دانشجوی بورس شده، در یک دانشگاه با محیط مناسب مشغول تحقیق و تحصیله بدون اینکه ریالی از جیبش خرج کنه، تازه درصورتی که یه کم ریخت و پاش رو کنار بذاره می تونه واسه خودش پس انداز هم داشته باشه. کدوم دانشگاه تو ایران خرج تحصیل و زندگی رو تقبل می کنه؛ قسمت بدتر ماجرا اینه که تو مملکت ما اگه کمیته مصاحبه کننده متوجه بشه که دانشجو در حال کار هست یا قصد کار در کنار تحصیل رو داره معمولن اون دانشجو رو جذب نمی کنه! این از دانشجو؛ اما اون دولت هم در هر صورت برنده ماجراست. اول اینکه یه محقق زبده و آموزش دیده وارد دانشگاه اونا میشه و تمام وقت خودش رو صرف تحقیق در یک زمینه مشخص و در بعضی موارد ساخت یه دستگاه می کنه. حقوقی که برای این کار به دانشجوی دکترا داده میشه (منظور از حقوق همون استایپند و توییشن ویو و هزینه بیمه هست) به مراتب کمتر از حقوق یه نیروی استخدام شده در اون سیستم آموزشی هست برای اینکه همون حجم کار رو انجام بده.

سوم اینکه یه فرد متأهل علاوه بر اینکه در مرحله گرفتن پذیرش مشکلات بیشتری داره (البته به نظر من) بعد از ورود به کشور مقصد مطمئناً مشکلاتش بیشتر میشه (باز هم به نظر من)! یه نفر مجرد خودش رو میتونه با هر شرایطی وفق بده و با بعضی از ناملایمات کنار بیاد؛ اما وقتی یه نفر دیگه تو زندگیت هست این فقط تو نیستی که باید با شرایط بسازی؛ طرفت هم باید باهات راه بیاد و بسازه. حالا تو یه کشور غریب، یه شب تا دیر وقت تو آزمایشگاه مشغولی و شب دیگه با استاد کمیسیون داری درمورد کار و پیشرفت کاری و یه هفته یا یک ماه هم ممکنه برای یه سری آزمایشات مجبور بشی بری یه شهر یا یه دانشگاه دیگه و هزارتا مشکل دیگه. اما دیده ها و شنیده ها حاکی از اینه که دخترهای امروزی راضی به اینطور زندگی ها نمی شن و معمولاً انتظارشون از زندگی متأهلی در بهترین حالت! همون زندگی و شرایطیه که خونه باباشون ذاشتن. منکر این هم نیستم که دخترهایی هم پیدا می شن که با مشکلات میسازن و به قول قدیمی ها زن زندگین، اما بخث کلی هست نه یه سری مورد خاص. همه اینها با فرض اینه که دو طرف بتونن به خوبی با شرایط جدید کنار بیان و از اون چند مرحله ای که به قول جامعه شناسها یه فرد مهاجر (دایمی یا موقت) توی کشور جدید طی می کنه سالم عبور کنن. درمورد برخورد فرهنگ ها در کشور جدید و اینکه دو طرف با این مسئله چطور کنار بیان (به صورت پسیو عمل کنن یا اکتیو) که فکر میکنم به اندازه کافی تو این فورم بحث شده.

اما این رو هم بگم که من نظر شخصی خودم رو گفتم و اینها ماحصل تجربیات و توهمات! خودمه. از این بابت می گم توهمات که من خودم مجردم و هیچوقت به اندازه یکی که خودش وارد زندگی متأهلی شده به عمق مسئله اشراف ندارم. تقریباً یک سال و نیم از عمرم و تا الان هم نزدیک 8 میلیون از سرمایه م رو گذاشتم پای پروسه اپلای و هنوز نتیجه دلخواهم رو نگرفتم. تجربه من در این حده؛ کسی که از دور دستی بر آتش داره نه یکی که خودش توی گوده! از همه اینها گذشته شرایط آدم ها با هم، نحوه برخوردشون با مشکلات، دیدشون به زندگی و طرز برداشت آونها از مسایل دور و برشون با هم متفاوته...
امیدوارم همه بتونیم تو این مرحله حساس از زندگیمون بهترین تصمیم رو بگیریم
سلام ، خوشحالم که وارد بحث دونفره شدی و نظراتت رو گفتی .
ببین نظراتت متین و درست بازم من میگم روی من با اون دسته از انسان هایی نیست که ویژگی هایی که شما گفتی رو ندارند !!! چندین بار گفتم : هدف ، پشتکار ، تلاش بعدشم نظم ، وفق دادن با شرایط جدید و ... کار کسانی هست که تصمیمات بزرگی می گیرند و جوانب اون تصمیم ها رو در نظر می گیرند .
خود شما به شخصه اگر همسر ایده آلی داشته باشید که با شما همفکر ، همدل هست و همیشه پشت یکدیگر هستید در اصل انتخابی که کردی انتخاب بوده به نظرت مجرد یا متاهل بودن چقدر متفاوت هست ، در مورد هزینه ها که خود من واقعیت این است که الان نسبت به 8 الی 10 ساله پیش دلار قیمتش زمین تا آسمون تغییر کرده و به ضرر قشر دانشچو شده متاسفانه ... !! شما قبل از اپلای و بعد از اپلای هزینه های جانبی پذیرش و سفارت و هواپیما و ... در نظر بگیری واقعا کم نیست ، تعداد دانشگاهی که اپلای میکنی ، ترجمه مدارک ، پیک آپ ویزا ، سفارت و بلیط هواپیما و ... هزینه داره هیچ کسی نیست که بگه من خرجی نکردم و رفتم و موفق شدم مسلما سرمایه اولیه می خواد در جامعه های امروزی بدون سرمایه اولی کاری نمیشه کرد فقط در حد حرف هست حرف !! وقتی سرمایه داشتی در حدی که بشه براش اقدام کرد الان 10 میلیون در نظر باید داشته باشی تازه خیلی فاکتور ها درگیره .

من لپ کلامم با کسانی هست که برای هدفشون ارزش قائلند و تلاش می کنند مجرد یا متاهل بودن ملاک نیست باور کن ، شما وقتی هدف داری پس دیگه هدف رو باید ملاک قرار بدی یا مهمونی رفتن ؟ پارتی و وقت صرف خیلی از کارها کردن ؟ خانم / آقا شما اگر شرایطی که شما داری رو درک کنه و ازت حمایت کنه -----> ج تمام سئوالاتت رو خود به خود میدی و به ذهن آشفته و خیلی فکر ها ج داده میشه .

بذارید مثال واقعی زده بشه از موردی که من می خوام بگم اگر پدر شما در زمان و پروسه پذیرش و اپلای و ... از شما حمایت نکنه په اتفاقی میافته ؟ آیا شما قادرید اصلا تمرکز داشته باشید کارهایتان رو انجام بدید ؟ چه حمایت مالی و معنوی این هم مثل همسر هست از نظر من شما باید با شخصی ازدواچ بکنید که تفاهم داشته باشید به تمام معنا تفاهم مثال زدی گفتی دختر های امروزی واقعا آیا همه ی دختر های امروزی اینطور هستند ؟ اگه قرار باشه بگیم تمام دخترها هم میگن تمام پسر های امروزی هم اون طوری هستند !!

امیدوارم همه بتونند تو این مرحله حساس از زندگی بهترین تصمیم رو بگیرند واقعیت همین هست این تاپیک هدفش بحث و تبادل هست و من شخصی هستم که در تعهد هست و تمام جوانب کار رو هم در نظر گرفتم و با فکر ، تصمیم ، هدف برای کار هایم برنامه ریزی کردم
پس من دیدم با دید شخصی که وضعیت دیگه ای داره فرق می کنه من نظرات خودم رو گفتم در بعضی از موارد هم مثل بحث سیستم آموزشی و سرمایه دولت و بودجه در حد خیلی سطحی صحبت کردم وگرنه از هر دانشجوی بپرسی میگه که وضعیت دانشگاه های ایران مشخص هست و وضعیت دانشگاه های تاپ دنیا هم مشخص هست پس بحثی تو این نیست .

در ضمن خوش اومدید به بحث