سلام دوست عزیز
کم فکر میکنم کسی واقعا نمیتواند به سوال اصلی شما جواب بدهد به این دلیل که متغیرهای خیلی بیشتری از اینها که شما اشاره کردید در واقع وجود دارد. اگر یک سری به انجمنی که دوستان تحربیاتشان از مهاجرت را نوشته اند میبینید که این تصمیم تصمیم پیچیده ایست. شاید باور نکنید ولی من آقایان بسیار مستعدی را دیده ام که در واقع به خاطر دلتنگی برای پدر و مادر به ایران برگشته اند. قضاوتی هم ندارم ولی این موضوع مساله واقعی انها بود.
از دید من یک نکته که باید به ان توجه کرد این است که کیفیت تحصیل و بعد اشتغال در مجموع بیرون از ایران بهتر است و باید ببنید این مساله چقدر برایتان مهم است. اگر هست طبیعتا باید مسیر مهاجرت را با الزامات طی کنید که مشکلات کمی هم ندارد.
یک مسئله مهمی که با دکتری دارم بحث طولانی بودنش هست. اینکه 5 سال طول میکشه
اساساً اگر من خارج از ایران دکتری بخوانم، آیا میتوانم چند بار در سال به ایران سفر کنم؟
فکر میکنم دورترین جای اروپا به ایران با پرواز مستقیم به ایران 8 ساعت بیشتر نباشد. حتما میتوانید به ایران سالیانه چندین بار به راحتی سفر بفرمایید.
پایدار باشید

نوشته اصلی توسط
ma_albert
سلام.
دوستان من 3 سال پیش کارشناسی ارشد از دانشگاه خواجهنصیر گرفتم. در این فاصله هم درگیر مسائلی مثل سربازی بودم و البته همزمان هم کار میکردم.
برام یک دوراهی وجود داره که آیا دکتری را در ایران بخوانم یا بیام کشوری مثل آلمان. در هر دو وضعیت هم باید تلاش کنم: اگر ایران بخوام بخونم، باید مسائل کنکور و شرایط زندگی را در نظر بگیرم (چون دکتری در یک دانشگاه خوب مثل امیرکبیر یا شریف با کار کردن خیلی جور نیست) و اینکه اگر بخوام بیام آلمان باید رزومهام رو تکمیل کنم.
شما چطور فکر میکنید؟
یک مسئله مهمی که با دکتری دارم بحث طولانی بودنش هست. اینکه 5 سال طول میکشه
اساساً اگر من خارج از ایران دکتری بخوانم، آیا میتوانم چند بار در سال به ایران سفر کنم؟
علاقه مندی ها (Bookmarks)