پاسخ : آیا اقامت دائم کانادا ارزش 120 هزار دلار را دارد؟
دوستان من در اروپا و آمریکا زندگی کردم و می کنم و از کانادا هم به 100 واسطه بسیار نزدیک اطلاع روزانه دارم. با این وجود شکی نیست که اطلاعاتم در هیچ زمینه ای کامل نیست.
برای مهاجرت کسانی که هدفشون کار آکادمیک نیست، کانادا جای بدی نیست. اما برای مخاطبین این فروم که خیلیهاشون در آینده در دانشگاهها کار خواهند کرد، کانادا فرصتهای شغلی به مراتب محدودتری از آمریکا و اروپا داره. تعدد دانشگاهها در کانادا کمه و جذابیت position هاشون هم به خاطر کوچک بودن Community علمی کانادا (در مقایسه با آمریکا و اروپا) پایینه.
هویت تاریخی فقط در قدمت نیست. به ازای این صد سال که به گفته شما از آمریکا قدیمی تره، چقدر دستاوردهاش از آمریکا بیشتر بوده؟ در مقایسه با آمریکا چقدر بر سیاست و اقتصاد و هنر و ادبیات جهان اثر گذاشته؟
اینکه هویت تاریخی مهمه، به این معنی نیست که فقط تاریخ مهمه و باید برگشت ایران. فکر می کنم این بدیهیه. اما تاریخ هم در کنار چیزهای دیگه میتونه باعث بشه یک کشور برای زندگی جذابیت فرهنگی پیدا کنه. (ثانیا همونطور که گفتم بحث مقایسه ایران و اروپا نیست و نبوده/)
سیستم بیمه و خدمات درمانی به شرطی حسنه که سرعت دسترسی به خدمات رو پایین نیاره. در آمریکا شما درآمدت به مراتب بیشتره و کسی که درآمد داره به راحتی می تونه با پرداخت 300 تا 700 دلار در ماه بیمه ای بشه که به مراتب از بیمه شبه سوسیالیستی کانادا efficientتر عمل می کنه.
ببینید دوستان من در آمریکا وقتی من میگم میخوام برم اروپا برای زندگی یا اینکه استاد دانشگاه بشم، ممکنه بپرسن چرا؟ ولی براشون کمی پذیرفتنیه. اما وقتی بگم میخوام برم کانادا واقعا عاقل اندر سفیه نگاهم میکنن. نمی گم برداشت آمریکاییها کاملا درسته (چون نیست)، اما بی دلیل هم نمی تونه باشه. (شما هم به جای اینکه به دلایل نقض این باور آمریکاییها فکر کنی، فکر کن ببین چه چیزایی می تونه در تایید این باور باشه.)
شرایط بد جغرافیایی در بعضی نقاط اروپا هم هست، مثل کانادا. بدا به حال هر دو! در مورد ونکوور هم، بهتر است ببینیم برداشت آمریکاییها درباره سیاتل که چسبیده به ونکوور است چیه. ببینید دوستان در آمریکا کسی به ذهنش خطور نمی کنه که از سیاتل به عنوان شهر خوش آب و هوا نام ببره که هیچ، اغلب به عنوان شهر بد آب و هوا هم شناحته میشه. خود اینکه در کانادا ونکوور جای خوش آب و هوا محسوب می شه، نشون دهنده جبر جغرافیاییه.
من سرمای منفی 30 را تجربه کرده ام، بله به قول شما پیشرفتهای تکنولوژیک و غیره دغدغه زندگی در چنان شرایط جغرافیایی را کمتر می کند. با این وجود جایی که سرمای منفی 30 دارد، محل مناسب زندگی نوع بشر نیست. باور کنید این غریزه انسانی است!
ویرایش توسط سهیل : October 9th, 2010 در ساعت 01:00 AM
علاقه مندی ها (Bookmarks)